Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εβραϊκές οργανώσεις κατά Τραμπ: Μην μας παρουσιάζεις ότι αγαπάμε μόνο το χρήμα

Must Read

«Ακόμα και αν δεν με συμπαθείτε, θα είστε οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθείτε χωρίς δουλειά σε 15 λεπτά αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί» είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη Φλόριντα ο Ντόναλντ Τραμπ



Την έντονη αντίδραση εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ προκάλεσε η ομιλία του Τραμπ στο Αμερικανοισραηλινικό Συμβούλιο με την οποία προσπάθησε να κερδίσει την στήριξη των Εβραίων που ζουν στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ στην ομιλία του το Σάββατο στη Φλόριντα είπε στους παριστάμενους ότι «δεν είχαν άλλη επιλογή» από το να ψηφίσουν τον ίδιο.

«Πρέπει να με ψηφίσετε. Δεν θα ψηφίσετε την Ποκαχόντας, αυτό μπορώ να σας το πω» είπε ο Τραμπ χρησιμοποιώντας το επιτιμητικό υποκοριστικό για την γερουσιαστή των Δημοκρατικών στην Μασαχουσέτη, Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

«Ακόμα και αν δεν με συμπαθείτε, θα είστε οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθείτε χωρίς δουλειά σε 15 λεπτά αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί» συνέχισε ο Τραμπ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε «πολλοί από εσάς δραστηριοποιείστε στην αγορά ακινήτων γιατί σας ξέρω καλά. Είστε «δολοφόνοι», δεν είστε καθόλοι καλοί άνθρωποι».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν ανακοινώσεις από αρκετές Εβραϊκές οργανώσεις οι οποίες επέκριναν τον Τραμπ γιατί, όπως έγραψαν, ενίσχυσε στερεότυπα του αντισημιτισμού όπως ότι οι Εβραίοι έχουν μόνο κίνητρο τα χρήματα και ότι υπακούουν μόνο στο Ισραήλ.

«Αυτά ηταν ασύνειδητη επάναληψη των αρνητικών στερεοτύπων που έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να στοχοποιήσουν του Εβραίους» τόνισε σε δήλωση του ο επικεφαλής του Εβραϊκού Δημοκρατικού Συμβουλίου της Αμερικής.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή σχολίασε ότι αν και εκτιμά την στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ προς το Ισραήλ «σίγουρα θα υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να απευθυνθεί κανείς στους Αμερικανοεβραίους ψηφοφόρους από το να χρησιμοποιεί κανείς αναφορές στα χρήματα που παραπέμπουν στο παρελθόν και σε άσχημα στερεότυπα».

Πηγή makeleio.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία