Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Συγκλόνισε ο Στεφανής: «Στη δεκαετή κρίση, το λέω και ανατριχιάζω, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχασαν το ηθικό τους»

Must Read

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο μοναδικός Θανάσης Βασιλάκος κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Ελλάδος Εικόνες.

ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το πιο σημαντικό και δυνατό φιλικό, της περιόδου προετοιμασίας, δίνει την Πέμπτη 1...

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής είπε ότι «έχουμε επιλέξει τις περιοχές που θα αναπτύξουμε τα ελεγχόμενα κέντρα στην ενδοχώρα, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που πρέπει, γιατί ξέρετε είναι μια σύνθετη διαδικασία. Επιθεωρήσεις, σχέδια, περιβαλλοντολογικά, χρηματοδοτήσεις κτλ. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αυτή με σκοπό να ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμά μας. Εκτιμούμε ότι θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε κόσμο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου

έτους».

«Το μεγαλύτερο που θα φτιάξουμε θα είναι 1500-1800 άτομα. Η επιδίωξη είναι να είναι ομογενοποιημένος ο κόσμος. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης υπάρχουν 72 διαφορετικές εθνότητες. Δεν θα κάνουμε αυτό το πράγμα, υπάρχει ένας σχεδιασμός ποιους μεταφέρουμε, τι ηλικίες μεταφέρουμε, ποια είναι η οικογενειακή τους κατάσταση. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις εντάσεις» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας τόνισε «εμείς δεν μελετάμε προθέσεις. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μελετά προθέσεις, μελετά τις δυνατότητες γιατί οι προθέσεις αλλάζουν συνεχώς. Εμείς πρέπει να εξετάσουμε τις δυνατότητες από πλευράς Τουρκίας και αν εμείς σαν κράτος, σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας είμαστε σε θέση να είμαστε το εργαλείο στα χέρια του Πρωθυπουργού για να δώσει λύση στα θέματά του».

«Είμαι ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που επιλέχθηκα γιατί γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω. Θέλω να πω το εξής: είναι δεδομένο ότι μετά από 10 χρόνια περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προβλήματα. Είναι σε κατάσταση οι Ένοπλες Δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους; Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, γιατί το υλικό που έχουν το συντηρούν με τον σκληρό κόπο των στελεχών τους. Τα στελέχη έχουν ηθικό, αυτό είναι το σημαντικό. Σε καμία περίπτωση της δεκαετούς κρίσης και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα και ανατριχιάζω που το λέω, σε καμία περίπτωση οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχασαν το ηθικό τους. Αντίθετα το ηθικό χαλυβδώθηκε γιατί ένιωθαν ότι η πατρίδα υστερεί αλλού και ήθελαν αυτός ο πυλώνας ισχύος να είναι ισχυρός για να στηρίξει την πατρίδα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε κατάσταση να κάνουν αυτό που ξέρουν και για το οποίο εκπαιδεύονται. Να είστε σίγουροι για αυτό» τόνισε.

«Με το που ανέλαβε η ΝΔ, δόθηκαν σαφείς εντολές από τον κ. Πρωθυπουργό σε σχέση με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων» υπογράμμισε.

«Εμείς δεν έχουμε διμερή θέματα με την Τουρκία, η Τουρκία έχει θέματα με το Διεθνές Δίκαιο. Εμείς εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο και αυτό ζητάμε από τη σύμμαχο χώρα να εφαρμόσει. Για κάθε ενέργεια της Τουρκίας ενημερώνεται το ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, γιατί υπάρχουν συστήματα που παρακολουθούνται οι επιχειρησιακές δράσεις της Τουρκίας. Άρα, δεν είναι άγνωστο στη συμμαχία τι συμβαίνει στο Αιγαίο» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Η ανησυχία του Πρωθυπουργού είναι μεγάλη. Θέλω να επισημάνω ότι τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έμεινε 3,5 ώρες για να τον ενημερώσουμε για όλα τα θέματα. Να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό στους πρώην στρατιώτες μου, αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου, ήταν όταν ήμουν διοικητής και διοικούσα προσωπικό και κάναμε θαυμαστά πράγματα μαζί. Και το δεύτερο θέμα που θέλω είναι να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Εκπαιδεύονται, και ξέρουν πολύ καλά τι θα κάνουν εκτελώντας εντολές της πολιτικής ηγεσίας» κατέληξε.

πηγή makeleio.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο μοναδικός Θανάσης Βασιλάκος κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Ελλάδος Εικόνες.

ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το πιο σημαντικό και δυνατό φιλικό, της περιόδου προετοιμασίας, δίνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 και ώρα: 16:30,...

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΪΔΑΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΪΔΑΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10

Πολιτική εκπομπή «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τον Κώστα Κιλτίδη στο EURO CHANNEL

Κάθε Παρασκευή, στις 10 εως τις 12 το βράδυ ο πρώην βουλευτής – υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα...

Πα(τάτ)ωσε η βελγική οικονομία: Τρώτε περισσότερες πατάτες ζητά η κυβέρνηση!

Λόγω κορωνοϊού η βελγική βιομηχανία πατάτας παροτρύνει τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερες ποσότητες για να βγει ο κλάδος από την κρίση....
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία