Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0: Ο Μπίσεσβαρ έδωσε τη λύση

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 12η αγωνιστική της Super League 1 φιλοξένησε στην Τούμπα την Ξάνθη με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον άφηνε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι ασπρόμαυροι για 80 λεπτά έπεσαν πάνω στο τοίχος που λεγόταν Άμπαντ, αλλά στα τελευταία λεπτά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και μάλιστα δύο φορές για να πάρει τη νίκη με 2-0.

Τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να σκοράρει νωρίς απέναντι στην Ξάνθη που αρέσκεται στο αμυντικό παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του για… εκατοστά δεν ήταν εύστοχοι στέλνοντας την μπάλα τρεις φορές στο δοκάρι.

Στο 19,  ο Δημήτρης Πέλκας σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της φιλοξενούμενης ομάδας και ένα λεπτό αργότερα το σουτ Βιεϊρίνια βρήκε στο οριζόντιο  δοκάρι του Άμπαντ. Το τρίλεπτο κυριαρχίας του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με μια  κεφαλιά του Σφιντέρσκι που πέρασε άουτ.

Ο «δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει για να βρει δίχτυα έχοντας και τρίτο δοκάρι και πάλι με τον Πέλκα στο 25΄. Ενα λεπτό αργότερα, ο Μίσιτς πήρε την προσπάθεια από μακριά και ο Άμπαντ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Η πολιορκία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με τον Σφιντέρσκι στο 30′ να βρίσκεται ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, αλλά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Το VAR ακύρωσε γκολ του Σφιντέρσκι

Οι Ακρίτες απείλησαν μόλις μια φορά στο πρώτο ημίχρονο και από στημένη φάση. Στο 31΄, ο Στάρτζεον με τακουνάκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς και έξι λεπτά αργότερα ο Σφιντέρσκι σκόραρε, αλλά το γκολ του σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο πρωταθλητής Ελλάδας ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Καρασαλίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς βλέποντας ο ίδιος το VAR αποφάσισε πως δεν υπάρχει παράβαση θεωρώντας ακούσιο το χέρι του. Τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν με την κατοχή της μπάλας στο 71%-29%.

Πάλι γκολ ο Σφιντέρσκι, όχι από το VAR
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51΄, ο Λέο Μάτος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Άμπαντ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σφιντέρσκι την έστειλε στα δίχτυα, αλλά για εκατοστά ο Πολωνός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε μέσω Video Assistant Referee.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να παίζει μονότερμα τους Ακρίτες, αλλά χωρίς να μπορεί να παραβιάσει την εστία τους. Στο 59′ ο Μίσιτς βρήκε εξαιρετικά τον Γιαννούλη και αυτός σε τετ α τετ νικήθηκε με κάποιο τρόπο από τον Άμπαντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης νίκησε από τα δύο μέτρα τον Πέλκα.

Τέταρτο δοκάρι και «χρυσή» αλλαγή ο Μπίσεσβαρ
Ο Αμπέλ Φερέιρα θέλοντας να λύσει το γόρδιο δεσμό της Ξάνθης έκανε στο 64ο λεπτό διπλή αλλαγή βάζοντας στον αγώνα τον Μπίσεσβαρ και τον Άκπομ στη θέση του Βιεϊρίνια και του Πέλκα αντίστοιχα.

Στο 75′ ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά, αλλά και πάλι από οφσάιντ με τον Μάτος να είναι σχεδόν δύο μέτρα εκτεθειμένος πριν δώσει στον Άκπομ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη σέντρα και ο Κρέσπο με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε για τέταρτη φορά το δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 79′ ο Ελ Καντουρί πέρασε στο ματς και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Μπίσεσβαρ που έκανε το σουτ, αλλά ο Αμπαντ είπε και πάλι όχι, όμως, ο Ολλανδός πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 88′, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη σέντρα και ο Κρέσπο με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ να έχει 26 τελικές προσπάθειες με τις 18 εντός εστίας.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (79′ Ελ Καντουρί), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λήμνιος, Βιεϊρίνια (64′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (64′ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη (Γιώργος Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Τέρκι (78′ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ρενέλα, Κοβάσεβιτς

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία