Νέες πολιτικές για τους ξένους ποδοσφαιριστές και όριο στο ύψος μισθών στην Κίνα...

Αλλαγές και λίαν συντόμως προανήγγειλε η Κινεζική Ομοσπονδία  ποδοσφαίρου (CFA). Ηδη  ανέστειλε όλες τις νέες  υπογραφές  συμβολαίων εγχώριων ποδοσφαιριστών στις επαγγελματικές κατηγορίες ,  σκοπεύοντας να εφαρμόσει μια σειρά από νέους κανονισμούς. Θα συμπεριλαμβάνουν τους  ανώτατους μισθούς (Σάλαρι καπ)  και θ ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, Η Κινεζική ομοσπονδία  ποδοσφαίρου απαίτησε από όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους να καθυστερήσουν να υπογράψουν νέες συμβάσεις ή να παρατείνουν αυτές  με εγχώριους παίκτες στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με την CFA, η ανακοίνωση έλαβε υπόψη τα συμφέροντα όλων των επαγγελματικών συλλόγων, δεδομένου ότι οι νέοι κανονισμοί θα δημοσιευθούν σύντομα.
Όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία  "Οι νέες ρυθμίσεις θα δημοσιοποιηθούν  στις αρχές Δεκεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί και επομένως οι μετεγραφές του χειμώνα δεν πρόκειται να επηρεαστούν. ".
Οι νέοι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των κινεζικών εγχώριων πρωταθλημάτων, τα οποία σχεδιάζουν να ανακουφίσουν το οικονομικό βάρος των συλλόγων και να οικοδομήσουν ένα τυποποιημένο σύστημα μισθοδοσίας, τις μετεγραφές,  το σύστημα εποπτείας και τις ακαδημίες.  
Μάλιστα η εν λογω πηγή της Κινεζικής ομοσπονδίας πρόσθεσε  ότι "οι αυστηροί μισθοί των γηγενών ποδοσφαιριστών,  οι νέες πολιτικές για τους ξένους ποδοσφαιριστές , οι πολιτογραφημένοι παίκτες και οι μεταγραφές παικτών  θα συμπεριληφθούν όλοι στους νέους κανονισμούς.
Το πιο σημαντικό, είναι ωστόσο ότι η Κινεζική ομοσπονδια  θα ενισχύσει την εποπτεία και τις κυρώσεις, οπότε το κόστος των παραβιάσεων θα είναι πιο υψηλό και με  μεγαλύτερες ποινές.
Οι σύλλογοι έχουν επιτύχει αποτελεσματική συναίνεση για τη μείωση του οικονομικού φόρτου και την αύξηση της προστασίας της κατάρτισης των νέων. Σχεδόν το ένα τρίτο των συλλόγων έχουν απλήρωτους μισθούς ποδοσφαιριστών  και ακόμη και οι κινεζικές ομάδες της  Σούπερ Λιγκ (ανώτατη κατηγορία) δεν είναι βιώσιμες, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν …φυσαλίδες, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο, αν τα πρωταθλήματα είναι ασταθή, η κατάρτιση των νέων και η εθνική ομάδα θα επηρεαστούν σημαντικά.
                   
Στροφή στο εξωτερικό…
Επιπλέον, η πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι οι νέες πολιτικές θα ενθαρρύνουν τους νέους Κινέζους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου να παίζουν στο εξωτερικό.
Η Κινεζική ομοσπονδία δεν θέλει να παραμείνουν σε εγχώρια πρωταθλήματα , αλλά να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Θα πρέπει να μάθουν από τους Ιάπωνες παίκτες να εξερευνήσουν το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό.
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου