Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέες πολιτικές για τους ξένους ποδοσφαιριστές και όριο στο ύψος μισθών στην Κίνα…

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Αλλαγές και λίαν συντόμως προανήγγειλε η Κινεζική Ομοσπονδία  ποδοσφαίρου (CFA). Ηδη  ανέστειλε όλες τις νέες  υπογραφές  συμβολαίων εγχώριων ποδοσφαιριστών στις επαγγελματικές κατηγορίες ,  σκοπεύοντας να εφαρμόσει μια σειρά από νέους κανονισμούς. Θα συμπεριλαμβάνουν τους  ανώτατους μισθούς (Σάλαρι καπ)  και θ ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, Η Κινεζική ομοσπονδία  ποδοσφαίρου απαίτησε από όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους να καθυστερήσουν να υπογράψουν νέες συμβάσεις ή να παρατείνουν αυτές  με εγχώριους παίκτες στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την CFA, η ανακοίνωση έλαβε υπόψη τα συμφέροντα όλων των επαγγελματικών συλλόγων, δεδομένου ότι οι νέοι κανονισμοί θα δημοσιευθούν σύντομα.

Όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία  “Οι νέες ρυθμίσεις θα δημοσιοποιηθούν  στις αρχές Δεκεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί και επομένως οι μετεγραφές του χειμώνα δεν πρόκειται να επηρεαστούν. “.

Οι νέοι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των κινεζικών εγχώριων πρωταθλημάτων, τα οποία σχεδιάζουν να ανακουφίσουν το οικονομικό βάρος των συλλόγων και να οικοδομήσουν ένα τυποποιημένο σύστημα μισθοδοσίας, τις μετεγραφές,  το σύστημα εποπτείας και τις ακαδημίες.  

Μάλιστα η εν λογω πηγή της Κινεζικής ομοσπονδίας πρόσθεσε  ότι “οι αυστηροί μισθοί των γηγενών ποδοσφαιριστών,  οι νέες πολιτικές για τους ξένους ποδοσφαιριστές , οι πολιτογραφημένοι παίκτες και οι μεταγραφές παικτών  θα συμπεριληφθούν όλοι στους νέους κανονισμούς.

Το πιο σημαντικό, είναι ωστόσο ότι η Κινεζική ομοσπονδια  θα ενισχύσει την εποπτεία και τις κυρώσεις, οπότε το κόστος των παραβιάσεων θα είναι πιο υψηλό και με  μεγαλύτερες ποινές.

Οι σύλλογοι έχουν επιτύχει αποτελεσματική συναίνεση για τη μείωση του οικονομικού φόρτου και την αύξηση της προστασίας της κατάρτισης των νέων. Σχεδόν το ένα τρίτο των συλλόγων έχουν απλήρωτους μισθούς ποδοσφαιριστών  και ακόμη και οι κινεζικές ομάδες της  Σούπερ Λιγκ (ανώτατη κατηγορία) δεν είναι βιώσιμες, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν …φυσαλίδες, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο, αν τα πρωταθλήματα είναι ασταθή, η κατάρτιση των νέων και η εθνική ομάδα θα επηρεαστούν σημαντικά.
                   

Στροφή στο εξωτερικό…
Επιπλέον, η πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι οι νέες πολιτικές θα ενθαρρύνουν τους νέους Κινέζους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου να παίζουν στο εξωτερικό.

Η Κινεζική ομοσπονδία δεν θέλει να παραμείνουν σε εγχώρια πρωταθλήματα , αλλά να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Θα πρέπει να μάθουν από τους Ιάπωνες παίκτες να εξερευνήσουν το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό.
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία