Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ινφαντίνο και η δημιουργία της Παγκόσμιας Ένωσης Συλλόγων

Must Read

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα...

Με την επέκταση από 7 σε 24 ομάδες το Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων που ξεκινά την πορεία του το 2021, δημιουργείται στην Ελβετία και κάτι αντίστοιχο της Ευρωπαικής ομοσπονδίας ομάδων της λεγόμενης ECA, η  WFCA.

Θα είναι η Παγκόσμια Ένωση Συλλόγων  ποδοσφαίρου και αυτή που θα συζητά με την ηγεσία της Παγκόσμιας αρχής του ποδοσφαίρου θέματα των αρμοδιοτήτων της.

Η Ένωση , η οποία ιδρύθηκε με 8  συλλόγους (προς το παρόν) που εκπροσωπούν τις 6 Συνομοσπονδίες (αν και όχι επίσημα), μέχρι στιγμής, δεν έχουν ενταχθεί σε αυτήν ομάδες από Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και επίσης  αδιαφορεί για τι θα πράξουν σύντομα ή στο προσεχές μέλλον  δύο από τους γίγαντες του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου η Μπαρσελόνα και η   Γιουβέντους.

Οι σύλλογοι που μετέχουν στην ίδρυση αυτής της νέας Ένωσης  είναι η Ιταλική, Μίλαν, η Ισπανική, Ρεάλ Μαδρίτης, οι  αργεντίνικες Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ. Η Αμέρικα του Μεξικού, η Κινεζική, Γκουαντζού Εβεργκράντε , η  TP Μαζέμπε από την Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  και η Νέα Ζηλανδία.

Αρχικά πρόεδρος της Ένωσης θα αναλάβει ο κορυφαίος διοικητικός ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλωρεντίνο Πέρεθ ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά :

 “Αυτή η νέα Ένωση θα προτείνει ένα αξιόπιστο και σοβαρό αντιστάθμισμα στη FIFA για να συζητήσει όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τους συλλόγους, ξεκινώντας με το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων “.

Το επόμενο βήμα της  WFCA θα είναι να προσκαλέσει νέους συλλόγους στην Ένωσή της , αν και προς το παρόν  δεν είναι σαφές ποια θα είναι η σχέση της  με τον ισχυρό Ευρωπαϊκή  Ομοσπονδία Συλλόγων (ECA) και εάν θα έχει διαφορετική πολιτική προσέγγιση προς την ECA η οποία τουλάχιστον προς το παρόν έχει εκφράσει την αντίθεσή της  στον ανταγωνισμό αυτό της Παγκόσμιας Αρχής του ποδοσφαίρου με την επέκταση και ενίσχυση του νέου Παγκοσμίου κυπέλλου Συλλόγων .

Ο επιδιωκόμενος στόχος της νέας Ένωσης  είναι ακλόνητος να γίνει σαν μια ομάδα λόμπι για τη FIFA. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, μάλιστα  λέγεται ότι είναι “να βεβαιωθείτε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA θα είναι ένα γεγονός,  όπου οι οπαδοί όλου  του κόσμου μπορούν να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο και θα συναγωνίζονται για το  μοναδικό παγκόσμιο τρόπαιο Συλλόγων.

Πρόσφατα μάλιστα ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε :

 “Είμαι βέβαιος ότι ακόμα περισσότερα κορυφαία σωματεία θα συμμετάσχουν μαζί μας, καθώς θα αναπτύξουμε με αυτούς τους συλλόγους καλύτερες σχέσεις δια μέσω συζητήσεων ,  όπως συμβαίνει με τις ομοσπονδίες, τις συνομοσπονδίες, τις λίγκες  και τους φορείς της FIFA, καθώς και όλοι εκείνους που βρίσκονται στην καρδιά της παγκόσμιας κοινότητας του ποδοσφαίρου. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και εμείς στην ποδοσφαιρική βιομηχανία ελπίζουμε να συνεχίσουμε ώστε να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο  το  μεγαλύτερο αθλητικό  κομμάτι στον κόσμο. Πρέπει  συνεργαστούμε με εποικοδομητικό, πρωτοποριακό και περιεκτικό τρόπο,  προκειμένου να εξετάσουμε τις προκλήσεις και τα θέματα που αντιμετωπίζουμε και να συνειδητοποιήσουμε τις μεγάλες  ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας. “

“Το όραμά μου είναι ότι στο μέλλον 40 ή 50 σύλλογοι από διάφορα μέρη του κόσμου να  έχουν τη  φιλοδοξία να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων  της FIFA. Αυτό σημαίνει ότι οι εθνικοί και περιφερειακοί αγώνες πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και ότι, ως εκ τούτου, εκατομμύρια οπαδοί μπορούν να υποστηρίξουν τις αγαπημένες τους ομάδες με ακόμα μεγαλύτερο πάθος ».

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων

Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS

Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο. Κλειστό και το 7ο Λύκειο στην Καλλιθέα καθώς μαθητές πραγματοποιούν...

Καλούνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΆΡΤΗ 23/9/2020 στις 17:30μμ στην πλατεία του ΕΥΡΩΠΟΥ ΠΑΙΟΝΊΑΣ

Όλοι θα έχετε πληροφορηθεί για το θέμα της φοίτησης παιδιών μεταναστών και προσφύγων από το Καμπ της...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Ζήτω το Έθνος – Ζήτω η Ελλάδα μας – Ζήτω οι ΕΔ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινο κήρυγμά από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο. Αφού αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία