Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων»

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων»

Σαράντα εφτά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1946/14.11.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα «Ηλέκτρα»για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων.   

Οι Βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι το Πρόγραμμα Ηλέκτρα αφορά σε κρίσιμες παρεμβάσεις στα δημόσια κτίρια, θα επιφέρει στατική ενίσχυση στα κτίρια, θα εκσυγχρονίσει ηλεκτρο – μηχανολογικές εγκαταστάσεις και γενικότερα θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Η πρώτη πιλοτική φάση αφορά δημόσια κτίρια όπως ΑΕΙ, νοσοκομεία, κολυμβητήρια και άλλα δημοτικά κτίρια. Η χρηματοδότηση επρόκειτο να γίνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατόπιν σχετικής συμφωνίας που είχε πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί άμεσα από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι Βουλευτές ρωτούν τον σημερινό Υπουργό Περιβάλλοντος για τις προθέσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, για τους λόγους που δεν έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του και για τα επιπρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενδεχομένως θα αναζητηθούν εφόσον η νέα κυβέρνηση αποφασίσει την εφαρμογή του. 

Σε σχετικές του δηλώσεις ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε:  

«Μια ακόμη πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ξεκινά την πιλοτική εφαρμογή του στερεί από τη αγορά αναπτυξιακούς πόρους, καθυστερεί χωρίς λόγο την αναγκαία αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, κυρίως όμως καθυστερεί σημαντικά την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο για νέους επιστήμονες όσο και για τους ανθρώπους που απασχολούνται στις οικοδομικές εργασίες. Ταυτόχρονα, στερεί από μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους αναλαμβάνοντας την εκτέλεση των έργων. Ο Νομός Σερρών θα μπορούσε να επωφεληθεί σημαντικά από το Πρόγραμμα Ηλέκτρα. Οι φορείς του Νομού μας μπορούν και πρέπει να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση για να ξεκινήσει το πρόγραμμα Ηλέκτρα και να ενταχθούν δημόσια κτίρια του Νομού Σερρών στην πρώτη φάση υλοποίησης των παρεμβάσεων. Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας και χρειαζόμαστε οι σερραϊκές επιχειρήσεις να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, αναλαμβάνοντας τέτοια έργα, αν θέλουμε να βγούμε από τη θλιβερή τελευταία θέση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ».    

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία