Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Τι θα κάνει η κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων;»

Must Read

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! Αφιερωμένη στο 1821 η 4η φανέλα του ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτου του φανέλα για φέτος η...

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε ηλικιωμένες γυναίκες που έγιναν σε Ημαθία και Πιερία

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών Προσποιούνταν...

                                       

Τριάντα  δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1536/29.10.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό επίσημα τόσο για την άρνηση της Γερμανίας να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων από την Γερμανία στην Ελλάδα για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ικανοποίηση του ιστορικά δίκαιου αιτήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές αφού παρουσιάζουν συνοπτικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας, αναφέρονται στην ιστορική απόφαση της ελληνικής Βουλής να προβεί σε επίσημη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.  Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κκάλεσε την κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή εύλογης αποζημίωσης στην Ελλάδα για τις καταστροφές και τις θηριωδίες των ναζί σε βάρος των Ελλήνων. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Βουλής προέβλεπε την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από πλευράς του ελληνικού κράτους ακόμα και για το ενδεχόμενο άρνησης της Γερμανίας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού σημειώνουν ότι η απάντηση του Βερολίνου φέρεται να επιδόθηκε στον Έλληνα πρέσβη λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του σημερινού πρωθυπουργού στη σύμμαχο χώρα ρωτούν τον Υπουργό Εξωτερικών για ποιους λόγους δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση του ελληνικού λαού για το περιεχόμενο της απάντησης της Γερμανίας, πότε δόθηκε η επίσημη απάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών και τι περιλαμβάνεται ακριβώς σε αυτή την απάντηση και τέλος σε ποιες ενέργειες – πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, σε σχετική του δήλωση τόνισε:

«Προκαλεί απορίες το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ενημερώνει επίσημα τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο της απάντησης της Γερμανίας σε ότι αφορά το δίκαιο αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων στη χώρα μας για όσα υπέφερε ο ελληνικός λαός από την γερμανική κατοχή. Εάν η Γερμανία επιθυμεί πράγματι να συμφιλιωθεί με την ιστορία της δεν αρκούν οι επιζήμιες για το ελληνικό κράτος επιχειρηματικές δραστηριότητες των Γερμανών στη χώρα μας, όπως αυτή με τη siemens ή τα γερμανικά υποβρύχια. Το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο, δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στη χώρα μας και δεν έχει υπάρξει άρνηση αυτού του δικαιώματος εκ μέρους της χώρας μας. Έχει υπάρξει μόνο η γενναιόδωρη εκ μέρους του ελληνικού κράτους χορήγηση αναστολής στην εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης του γερμανικού κράτους προς τη χώρα μας».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! Αφιερωμένη στο 1821 η 4η φανέλα του ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτου του φανέλα για φέτος η...

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε ηλικιωμένες γυναίκες που έγιναν σε Ημαθία και Πιερία

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών Προσποιούνταν ότι είναι γνωστές τους, τις...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ! Η τραγωδία του Εξπρές Σαμίνα και η θυσία του ήρωα Βασίλη Ραχούτη

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ της εταιρείας Minoan Flying Dolphins ήταν φέρυ-μπόουτ κλειστού τύπου που...

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με δυνατότητα...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο. Κλειστό και το 7ο Λύκειο στην Καλλιθέα καθώς μαθητές πραγματοποιούν...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία