Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να παραταθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους νέους επιστήμονες»

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Τριάντα τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1948/14.11.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να διατηρήσει σε ισχύ το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο 3200 νέοι επιστήμονες στελέχωσαν με συμβάσεις 12 μηνών φορείς του ελληνικού κράτους. 

Οι Βουλευτές αναφέρουν ότι οι δωδεκάμηνες αυτές προσλήψεις τροφοδότησαν το ελληνικό δημόσιο με αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό το οποίο δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί λόγω των μνημονιακώνπεριορισμών προσλήψεων. Ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι το διάστημα που απασχολούνται αυτοί οι νέοι επιστήμονες στο ελληνικό δημόσιο κατέστη εφικτό να υλοποιηθούν πολλά νέα προγράμματα που διευκόλυναν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών σε μια σειρά υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, τονίζουν ότι η απασχόληση αυτών των επιστημόνων μέσω του ΟΑΕΔ εντάσσεται στις επιθυμητές πολιτικές ανάσχεσης της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Τέλος, αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης του ΟΑΕΔ δεν έχει εξαντληθεί και υπάρχουν οι πιστώσεις για να συνεχιστεί η πρόσληψη νέων επιστημόνων μέσω ΟΑΕΔ σε φορείς του δημοσίου και ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας να συνεχιστεί η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κατεύθυνση. 

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε πολλές θετικές πολιτικές προκειμένου να ανασχεθεί η φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Μία από αυτές ήταν και η πρόσληψη σε φορείς του δημοσίου μέσω του ΟΑΕΔ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να το διατηρήσει και ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει σε όλους τους δημοσίους φορείς των Σερρών να προβούν σε ορισμένες προσλήψεις έστω και ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους, κυρίως όμως για να συγκρατηθούν οι νέοι επιστήμονες στον τόπο μας. Είμαστε ο φτωχότερος Νομός της Ελλάδας και έχουμε πραγματικά ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας άμεσα. Οι νέοι που θα αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα θα αποκτήσουν χρήσιμη επαγγελματική εμπειρία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους».    

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία