ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Αντεπίθεση των Κούρδων – Απελευθερώνεται το ένα χωριό μετά το άλλο…

Δημοσιογράφος του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, ανέφερε ότι μονάδες Συριακού στρατού εισήλθαν στα χωριά al-Qasimiyah και al-Rashidiyah στο δρόμο Tal Tamer-Ras al-Ayn στην βορειοδυτική ύπαιθρο του Hasaka.

O SAA (Άσαντ) ενισχύει τις θέσεις του κοντά στην Ras al Ayn, μεταφέροντας ισχυρές μονάδες πυροβολικού προς θωράκιση της άμυνας των απελευθερωμένων χωριών. Εκτιμήσεις κουρδικών μέσω ενημέρωσης κάνουν λόγο για τη μεταφορά τουλάχιστον 2.000 Σύριων στρατιωτών του Άσαντ στη βόρεια και ανατολική Συρία.
Παράλληλα, ομάδες Κούρδων ανταρτών της Ιντλίμπ συνεχίζουν τις στοχοποιημένες επιθέσεις κατά του υποστηριζόμενου από την Τουρκία SNA (πρώην FSA), ως αντίποινα για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός από τους Τούρκους και τους φιλότουρκους τζιχαντιστές.
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι τζιχαντιστές του SNA, επιχείρησαν καταλάβουν το χωριό Esadiye, πραγματοποιώντας σφοδρή κοινή επίθεση με χρήση θωρακισμένων οχημάτων. Η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από τον SDF, ενώ σύμφωνα με τους Κούρδους, ένα στρατιωτικό όχημα καταστράφηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου