Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσωσε και ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας. Η ΝΔ προσπαθεί να το επαναφέρει στη κανονικότητα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της φαυλότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Must Read

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά Λιγκουινι μακαρόνια 1/2κιλό γαρίδες...

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ...

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

1. Το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύει στην πράξη ότι η ΝΔ σκόπιμα καλλιέργησε μια εικόνα καταστροφής για τις δομές δημόσιας υγείας και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία. Εάν η κατάσταση που παρέλαβε στην υγεία ήταν τέτοια όπως αυτή που περιέγραφαν, τότε το πρώτο νομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου δεν θα ήταν μια σειρά διευθετήσεων και παρεμβάσεων που δεν έχουν ως στόχο την άμεση αλλαγή της εικόνας, αλλά κυρίως την εξυπηρέτηση κομματικών προτεραιοτήτων και προώθησης μιας σειράς ελαφρύνσεων για τις φαρμακοβιομηχανίες. 

2. Η μετατροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την υιοθέτηση της κανονικότητας της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της φαυλότητας που υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η κατάργηση του επιστημονικού συμβουλίου και η υποβάθμιση των τυπικών προσόντων του διοικητή του ΕΟΔΥ, μειώνει και το κύρος του και τη δυνατότητά του να υπηρετήσει στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο την δημόσια υγεία.

3. Η απομείωση του clawback χωρίς σαφή και συγκεκριμένο τρόπο με την απλή και αόριστη επίκληση δαπανών για ερευνητικούς σκοπούς και επενδύσεις, μειώνει τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα δημιουργεί διεξόδους για την εκ νέου αύξηση της πώλησης φαρμάκων χωρίς κόστος για τις φαρμακοβιομηχανίες. 

4. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΚΑΒ χωρίς τη μεταφορά του αναγκαίου προσωπικού προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. 

Ειδική αναφορά έκανε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, στο Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο καλείται να εξυπηρετεί διαρκώς περισσότερες ανάγκες του πληθυσμού με όλο και λιγότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ζήτησε από την κυβέρνηση είτε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναγκαίες προσλήψεις επιστημονικού και επικουρικού προσωπικού, είτε να ανακοινώσει το σχέδιο της και το χρονοδιάγραμμα για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές δημόσιας υγείας.  

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά Λιγκουινι μακαρόνια 1/2κιλό γαρίδες 2...

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! Αφιερωμένη στο 1821 η 4η φανέλα του ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτου του φανέλα για φέτος η οποία θα είναι αφιερωμένη στην...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία