Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η επιστροφή του Τζιανλούκα Βιάλι στην εθνική Ιταλίας

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

                                           

Ο θρύλος του Ιταλικού ποδοσφαίρου, φορ της Σαμπντόρια και των Κρεμονέζε, Γιουβέντους, Τσέλσι , Τζιανλούκα Βιάλι επέστρεψε στην  εθνική ομάδα για να μείνει: Στον πρόσφατο αγώνα της «Σκουάντρα Ατζούρα» κατά της Ελλάδος (2-0) στο Ολύμπικο ο Βιάλι έδωσε το παρόν του μετά από πολύ καιρό. Τώρα μετά από απόφαση της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας και προ παντός πιέσεις του προέδρου της, Γκράβινα ο Βιάλι θα είναι ο επικεφαλής από το Νοέμβριο και μετά, της «γαλάζιας ομάδας».


Ο Βιάλι που όλοι γνωρίζουν πως αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν το βάζει κάτω. Αντιθέτως δίνει την δική του ξεχωριστή μάχη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εργασθεί και ως προπονητής σε Τσέλσι και Γουότφορντ και γνωρίζει να χειρίζεται άψογα τις λέξεις με τις οποίες να λέει τα συναισθήματα, και την ποιότητα του, κάτι που τις  καθιστά ξεχωριστές.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Λίγο πριν το παιχνίδι ο Βιάλι δήλωσε χαρακτηριστικά:  “Είμαι πολύ χαρούμενος που  βρίσκομαι  εδώ προσκεκλημένος του προέδρου ΓΓκράβινα και του Ρομπέρτο Μαντσίνι.  Επισήσως είμαι ως πρεσβευτής της Ρώμης για την τελική φάση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος του  2020: αυτός είναι ο ρόλος μου, αλλά τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει η δυνατότητα εμβάθυνσης της πρότασής που δέχθηκα από τον πρόεδρο. Τον ευχαριστώ που με περιμένει και θα υπάρξει η ευκαιρία να εμβαθυνθεί η συμβολή μου  στο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας «

Ο Βιάλι μετά το παιχνίδι αφού σχημάτισε την δική του προσωπική άποψη μίλησε με τον Μαντσίνι για αρκετό διάστημα. Στόχος του είναι να βοηθήσει κι αυτός με την εμπειρία του ώστε να  βελτιωθεί κι άλλη η «μηχανή» της εθνικής Ιταλίας που έως τώρα  που λειτουργεί .

Ο 55χρονος Βιάλι θέλει να  προσθέσει δίχως να αφαιρέσει τίποτε από την υπάρχουσα κατάσταση. Όλοι γνωρίζουν πως έχει εργασθεί σε δύο αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Γουότφορντ) ως προπονητής κι έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Στην Αγγλία  απέκτησε και Μάστερ στη διοίκηση, οπότε έχει ιδέες που μπορεί να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον ήδη πετυχημένο προπονητή της και φίλο του εδώ και χρόνια, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Βεβαίως δεν θέλει με κανένα τρόπο να νομίσει κανείς πως θέλει να μπει πάνω από τον Ρομπέρτο. Με κανένα τρόπο. Με ταπεινότητα και αδελφική φιλία που τους διακρίνει εδώ και πολλά χρόνια θέλει να βοηθήσει ήρεμα και ήσυχα.
‘Αλλωστε εδώ και 13 μήνες τώρα δεν έχει εμφανισθεί σε τηλεοπτική εκπομπή και δεν έχει εκφράσει προσωπική άποψη ούτε για τον Βεντούρα (πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός) , δείγμα του σεβασμού που τρέφει γενικά για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.  

Τώρα φυσικά αναμένεται να φορέσει κιαυτός το επίσημο ένδυμα της εθνικής Ιταλίας το μπλέ κοστούμι , γεγονός που τον γεμίζει ικανοποίηση:
Λέει γι αυτό: “Οι αναμνήσεις μου με την Εθνική ομάδα, μόνο ικανοποίηση. Είναι αλήθεια ότι δεν κερδίσαμε ένα τρόπαιο και ήρθαμε τρίτοι δύο φορές. Αλλά είναι  ωραίο να δούμε ανθρώπους που εξακολουθούν να το θυμούνται ως μία από τις πιο διασκεδαστικές εθνικές ομάδες. Το μπλε είναι ιδιαίτερο επειδή χρειάζεται ιδιοσυγκρασία και ποιότητα, πρέπει να είστε αλτρουιστές, θαρραλέοι, και συνεχώς  πεινασμένοι:  Οι παίκτες της εθνικής πρέπει να γνωρίζουν πως είναι η  ελίτ .

Θυμάται το βράδι της  28 Μαΐου (2018)  όταν ο Μαντσίνι είχε αναλάβει την δημιουργία μίας νέας εθνικής ομάδας. «Από τα χαλάσματα του αποκλεισμού της εθνικής ομάδας του 2018 από το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας . Φαινόταν όλα απλά, αλλά απλά και μάλιστα πιθανά, η λύτρωση. Η αναμφισβήτητη αξία του προπονητή ήταν να καταλάβει γρήγορα ότι κάτω από αυτή την τέφρα κάποια σπίθα εξακολουθεί να καίγεται χάρη στην οποία η «μπλέ  φωτιά» θα μπορούσε να αναζοωπυρωθεί. Ωστόσο, υπήρχε ο κίνδυνος  να κάψει τα χέρια του πολύ γρήγορα ή, αντίθετα, λόγω έλλειψης χρόνου να μην πετύχει. Ο Μαντσίνι όμως κατάφερε ήδη και πέτυχε τον πρώτο του στόχο την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2020…»

Ο Βιάλι με τον Μαντσίνι θα βαδίσουν πλέον μαζί στο μονοπάτι που ήδη προχωρά με επιτυχία ο Ρομπέρτο (Μαντσίνι) με στόχο να οδηγήσουν την εθνική Ιταλίας σε διάκριση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κατ αρχάς, κι από εκεί στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ…Είναι ικανοί να πετύχουν και τους δύο υψηλούς στόχους … 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo













πηγή http://omada.reporter.com.cy

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία