Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για την κατάργηση του χώρου στάσης των Νοσηλευτών του τμήματος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς

Must Read


Κύριε Υπουργέ, 

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην με αριθμό 12/1010-2019 συνεδρίασή του, αποφάσισεομόφωνα επί των παρόντων μελών, διά της παρούσης,να 

καταγγείλει και να καταδικάσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με την οποία καταργήθηκε ο χώρος στάσηςτων νοσηλευτών του τμήματος των ΤακτικώνΕξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

 Ειδικότερα κατόπιν της υπ’ αριθμ. 25η/30-07-2019απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (Θέμα 1ο) αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (6:ΥΠΕΡ1:ΚΑΤΑ) η κατάργηση του χώρου στάσης των Νοσηλευτών του τμήματος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς χωρίς καμία προηγουμένη ενημέρωση των Εργαζομένων και επιπλέον χωρίς να προηγηθούν εισηγήσεις  προτάσεις από την Νοσηλευτική Διεύθυνση, την Τεχνική Υπηρεσία, την Προϊστάμενητου Τμήματος και το Σωματείο Εργαζομένων.

Κύριε Υπουργέ,  

 Είναι αδιανόητο ένα τμήμα, στο οποίο απασχολούνται (11) εργαζόμενοι Νοσηλευτές που καλύπτουν (13) τακτικά ιατρεία, να δέχεται τέτοια απαξίωση. 

 Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι αυτοί να μηνενημερώνονται για αποφάσεις που αφορούν τους ιδίους και να μη συμμετέχουν καν στη συνεδρίαση για το ανωτέρω επίμαχο ζήτημα τόσο οι ίδιοι όσο και ηΠροϊστάμενη του τμήματος και το ΣωματείοΕργαζομένων.

Είναι αδιανόητο ένα Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου τα μέλη τελούν υπό παραίτηση να παίρνει τόσες σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις.

 Καθίσταται σαφές ότι δεν είναι δυνατόν ναδημιουργούνται κατά το δοκούν κοιτώνες σε χώρους του Νοσοκομείου οι οποίοι χρησιμοποιούνται μάλιστα από τους εργαζομένουςτη στιγμή που υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις σε άλλους χώρους.

Επιπλέον δεν μπορεί να  καταργούνται και να συγχωνεύονται κατά το δοκούν   αίθουσες ιατρείων δημιουργώντας προβλήματατην στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις σε άλλους χώρους του νοσοκομείου. 

 Προφανώς όμως οι ανωτέρω αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κιλκίςέρχονται σε συνέχεια της προσπάθειάς του για πλήρη απαξίωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθότι πριν από περίπου ένα έτος προηγήθηκε η απόφασή του για αλλαγή χρήσης της αίθουσας πολλαπλώνχρήσεων σε φαρμακείο και η οποία είχε ως επακόλουθο την έλλειψη κατάλληλου χώρου για τις ανάγκες των εργαζομένων (διενέργεια τακτικών καιέκτακτων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, ημερίδων, σεμιναρίων κ.τ.λ.). Σε αντικατάσταση της αίθουσας μας παραχωρήθηκε διάδρομος σε έξοδο κινδύνου!

Κύριε Υπουργέ,

 Με αφορμή τα ανωτέρω, θέλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι ωςΕργαζόμενοι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό  χώρο  με  τη δέουσα ευσυνειδησία, όμως απαιτούμεόπως η εκάστοτε Διοίκηση να σέβεται τις προσπάθειες και τους κόπους των Εργαζομένων.

 Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητάσας,  παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα  του ζητήματος, ακυρώνοντας τις παραπάνω αποφάσεις.                                                       

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ             ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

       ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

        ΤΑΜΙΑΣ  ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία