Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λευτέρης Αβραμάκης: «Χρέος μας να πάει ο Νομός μπροστά. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την Αθήνα»

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη δημοσιογράφο Μαρκέλλα Μικέλη και το ράδιο Ε103. Μεταξύ άλλων τόνισε: 

«Είναι χρέος όλων μας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της νέας γενιάς, να εργαστούμε για τα συμφέροντα όλων αυτών που πλήρωσαν την κρίση που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές, είτε με τις προσωπικές τους επιλογές είτε πολύ περισσότερο με τις πολιτικές επιλογές που προκάλεσαν την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Είναι ευθύνη όλων μας να εργαστούμε, ο καθένας από την πλευρά του και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του για να πάμε το Νομό Σερρών μπροστά, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των νέων που μετανάστευσαν εντός και εκτός Ελλάδος στον τόπο τους. Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση αφού νομοθετεί στη βάση ειδικών συμφερόντων της ελίτ, αδιαφορεί για την ύπαιθρο, τις αγροτικές περιοχές και τις περιφερειακές πόλεις. Επιβάλει το συγκεντρωτισμό, επιθυμεί τη συγκέντρωση της ανάπτυξης στην περιοχή των Αθηνών και αφήνει λίγα ψίχουλα για ελάχιστες μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη. Ο Νομός Σερρών εκτός του ότι είναι εκτός των αναπτυξιακών πλάνων θα επιβαρυνθεί από τη διαφαινόμενη και παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις ενεργοποίηση των διοδίων, δεν εντάσσεται σε κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα και πιθανόν θα βιώσει την περαιτέρω φτωχοποίηση εάν εφαρμοστούν οι προκλητικές ειδικές εξαιρέσεις στην εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η γενικές συλλογικές συμβάσεις». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε ότι:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την οικονομική χρεοκοπία σε συνδυασμό με την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική κατάρρευση που προκάλεσαν τα Μνημόνια της περιόδου 2010 – 2014. Ήταν πολιτική απόφαση να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι και οι πιο ευάλωτοι. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην υποστηριχθεί αποτελεσματικά η μεσαία τάξη η οποία βοηθήθηκε σημαντικά αλλά όχι αρκετά για να στηρίξει αυτές τις πολιτικές. Οι θετικές για τη μεσαία τάξη πρωτοβουλίες δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις απώλειες που υπέστησαν από την αρχή της κρίσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ που έκανε σημαία της προεκλογικά τη μεσαία τάξη μέχρι τώρα υποστηρίζει αποκλειστικά τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, η μεσαία τάξη έχει πρακτικά αποκλειστεί με το νέο αναπτυξιακό νόμο».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο Βουλευτής Σερρών τόνισε ότι:

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο πρόβλημα που δυστυχώς η κυβερνητική πολιτική το κάνει ακόμα πιο δύσκολο σε ότι αφορά τη διαχείρισή του. Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, δείχνει να παρασύρεται σε υπερβολικές διατυπώσεις και συμπεράσματα που δεν ταιριάζουν με την ιστορία μας, με το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων των Σερρών προέρχονται από προσφυγικές ροές των προηγούμενων δεκαετιών όταν οι Έλληνες ήταν αυτοί που διώκονταν και αναζητούσαν ειρήνη και ασφάλεια στην μητέρα Ελλάδα. Δεν πρέπει να διακατεχόμαστε από ξενοφοβία και ρατσισμό αλλά αντίθετα να δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους λαούς.   Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να γλυτώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους από τον πόλεμο και να συμπεριφερόμαστε έχοντας αυτή την πραγματικότητα στο μυαλό μας. Η κυβέρνηση λειτουργεί και σε αυτό το ζήτημα πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό και προσπαθεί άναρχα να επιβάλλει πολιτικές. Η χώρα μας κινδυνεύει να παραβιάσει τις διεθνείς συνθήκες και αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και προβλήματα πέρα και έξω από την προσφυγική κρίση».    

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία