Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Λευτέρης Αβαραμάκης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια του νέου καθολικού ναού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος

Must Read

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά Λιγκουινι μακαρόνια 1/2κιλό γαρίδες...

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ...

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια του καθολικού ναού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, τον ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος, Αλέξιο με πλήθος πιστών και εκπροσώπων φορέων. 

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων τόνισε:

«Η ιστορία του Αγίου Όρους είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Οι ιστορικοί και πνευματικοί και πολιτισμικοί θησαυροί που διασώζονται χάρη στις προσπάθειες των μοναχών, συνέβαλαν στη διάσωση της ιστορικής μνήμης και του ελληνισμού. Τα ιστορικά κειμήλια των μονών αποδεικνύουν περίτρανα σε όλους ότι η ενότητα του ελληνισμού, η πολιτισμική μας ταυτότητα, εδράζεται σε οικουμενικές αξίες και δεν μπορεί ούτε να επιβληθεί ούτε να απαγορευτεί. Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, κκ Βαρθολομαίου στη σημαντική αυτή στιγμή της ιστορίας του Αγίου Όρους αποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόσο με το Άγιο Όρος όσο και με την Ελλάδα. Μακάρι όλοι οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κάποια στιγμή και να συνομιλήσουν με τον Πατριάρχη όπως είχα την τιμή σήμερα. Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε με την αμφισβήτηση ακόμα και των Διεθνών Συνθηκών που διασφάλισαν την ειρήνη όπως αυτή της Λωζάνης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν και να φροντίζουμε να μην διασπείρουμε διχαστικές λογικές για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων».    

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά Λιγκουινι μακαρόνια 1/2κιλό γαρίδες 2...

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! Αφιερωμένη στο 1821 η 4η φανέλα του ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτου του φανέλα για φέτος η οποία θα είναι αφιερωμένη στην...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία