Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26.8.2019 

Ένα νέο αυτοδιοικητικό κεφάλαιο στην ιστορία του Δήμου Κιλκίς άνοιξε με τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και των Προέδρων και μελών των κοινοτήτων του Δήμου Κιλκίς.

Στην τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συνεπικουρούμενος από τον πρωτοσύγκελο πανοσιολογιότατοΑρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρίδη και ιερείς της πόλης του Κιλκίς. Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ευχήθηκε στο νέο Δήμαρχο Κιλκίς και στους αιρετούς εκπροσώπους να υπηρετήσουν με αγαθά έργα τον τόπο και τους πολίτες αξιοποιώντας παραγωγικά τη θητεία τους που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των δημοτών ο Δημήτρης Κυριακίδης στην πρώτη επίσημη ομιλία του ως Δήμαρχος Κιλκίς περιέγραψε με σαφήνεια το νέο τρόπο διοίκησης στο Δήμο υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι απαιτείται από όλους αλλαγή νοοτροπίας σε συμπεριφορές και πρακτικές και μια πιο θετική στάση αντίληψης που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε ιδέες, προτάσεις και έργα που θα ισχυροποιήσουν την πόλη και τα χωριά του Δήμου Κιλκίς. Με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο των  δημοτικών παρατάξεων ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση που να στηρίζεται σε επιχειρήματα και σε τεκμηριωμένο λόγο ενώ απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και για τα μείζονα και για τα ελάσσονα ζητήματα του Δήμου Κιλκίς με κύρια προτάγματα το διάλογο, τη συνεννόηση και τις συνέργειες. 

‘’Στα επόμενα τέσσερα χρόνια μας περιμένει όλους μας πολλή και σκληρή δουλειά. Αν πράγματι θέλουμε να τιμήσουμε την αποστολή που μας ανατίθεται οφείλουμε, με τον προσήκοντα σεβασμό στους διακριτούς μας ρόλους, ως συμπολίτευση και ως δημοτικές παρατάξεις να εργαστούμε και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να πάμε μπροστά την πόλη και τα χωριά του Δήμου μας’’ τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς. Επισήμανε ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις της πλειοψηφήσασας δημοτικής παράταξης ισχύουν στο ακέραιο και θα υλοποιηθούν βήμα – βήμα ενώ αναφερόμενος στις βασικές κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής σημείωσε ότι βαρύτητα θα δοθεί σε ζητήματα οργάνωσης και βελτίωσης των επιδόσεων του διοικητικού μηχανισμού υπέρ του πολίτη, στη  χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σε έργα υποδομής. 

Την εκδήλωση ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους και 

ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  ΓιώργοςΓεωργαντάς, οι βουλευτές Ειρήνη ΑγαθοπούλουΓιώργος Φραγγίδης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου  ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κιλκίς κ. ΔημήτρηςΣισμανίδης, ο νέος Δήμαρχος Παιονίας ΚώσταςΣιωνίδηςδημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομματικών φορέων, ο ταξίαρχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, π. Δήμαρχοι, πολιτευτές καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Παρατίθεται το κείμενο ομιλίας του νέου Δημάρχου Κιλκίς 

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά μια νέα περίοδος για το Δήμο Κιλκίς, προσαρμοσμένη στο θεσμικό περιβάλλον μιας νέας επίσης αυτοδιοικητικής μεταβολής. Αναφέρομαι στο  Κλεισθενικό σύστημα, ο λόγος του οποίου εκφέρεται με συνεργασία, σύνθεση απόψεων, με πλατιές συναινέσεις, έννοιες που έχουν κατά καιρούς δοκιμαστεί και εμπεδωθεί στην πράξη, με θετικά για το δημόσιο συμφέρον αποτελέσματα. Η ευρύτητα της αντίληψης περί συνεργασιών, άλλωστε, αποτελεί διαχρονικά και το ισχυρό προνόμιο της αυτοδιοικητικής σκέψης στην κρίσιμη πάντοτε μεταβλητή της παραγωγής έργου που έχει πραγματικό αντίκρισμα στον πολίτη και  στον τόπο.  

Πριν από λίγα λεπτά, με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο αναλάβαμε μια υψηλή δέσμευση: να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των δημοτών του Δήμου Κιλκίς, που ελεύθερα και δημοκρατικά αποφάσισαν και εξέλεξαν την αυτοδιοικητική τους ηγεσία, και να εκπληρώσουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας από τη θέση που μας έταξε η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. Από τη διατύπωση και αποδοχή της ρητής μας διαβεβαίωσης περί υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της ευθύνης και ο βαθμός της συνέπειάς μας προς τις διακηρύξεις μας. Χρισμένοι με το αξίωμα του αιρετού οι νέοι, οι επανεκλεγέντες και οι επανακάμψαντες στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον πολίτη και να του προσφέρουμε με ιδέες, προτάσεις και πράξεις, βελτιωμένες δημοτικές υπηρεσίες και έργα που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητά του και θα έχουν αντανάκλαση στο Δήμο Κιλκίς ως ισχυρές υποδομές για την ανάπτυξη, την περαιτέρω ανάδειξη και την εξωστρέφειά του. 

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια μας περιμένει όλους μας πολλή και σκληρή δουλειά. Αν πράγματι θέλουμε να τιμήσουμε την αποστολή που μας ανατίθεται οφείλουμε, με τον προσήκοντα σεβασμό στους διακριτούς μας ρόλους, ως συμπολίτευση και ως δημοτικές παρατάξεις να εργαστούμε και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να πάμε μπροστά την πόλη και τα χωριά του Δήμου μας.   

Βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι έχουμε και τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να φτάσουμε και να πετύχουμε τις στοχεύσεις μας. Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου είναι τέτοια που επιτρέπει ενδιαφέρουσες προσμίξεις. Η πολύτιμη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και η ενθουσιώδης διάθεση της προσφοράς που συναντάται στους νεοεκλεγμένους, μπορούν να αποτελέσουν ασφαλείς οδηγούς για μια αισιόδοξη οπτική στον τόπο μας. 

Με την προϋπόθεση βεβαίως να απομακρύνουμε τα άνθη του κακού. 

Να βάλουμε δηλ. στην άκρη το στενό προσωπικό μας συμφέρον, ανταγωνισμούς και μικροεγωϊσμούς που γκρεμίζουν κάθε καλή προσπάθεια και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά στις προσδοκίες μας. 

Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει το κακό του τόπου και των συμπολιτών του, καμιά φορά όμως τα ανθρώπινα πάθη παρασύρουν και χάνονται αληθινές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Περισσότερο ίσως από ποτέ, πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη ώρα να υπερβούμε εαυτόν, να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και στερεοτυπικές προκαταλήψεις και να αποκτήσουμε μια θετικότερη στάση ζωής για τον τόπο μας, για τη γειτονιά μας, για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και μπορούν να συνεισφέρουν στην υπόθεση ανάπτυξης της περιοχής μας με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις. 

Περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, νομίζω ότι πρέπει να ξοδέψουμε την ενέργειά μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων της μικρής μας κοινωνίας, ένα τμήμα της οποίας έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται απογοητευμένο και κρατά αποστάσεις από την πολιτική. 

Εξαρτάται από εμάς αποκλειστικά και η θέαση και η  διαχείριση ζητημάτων και καταστάσεων που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τις δημοτικές λειτουργίες. 

Εάν επιμένουμε να βλέπουμε μια γκρίζα πραγματικότητα, αυτή δε θα κάνει ποτέ τον κόπο να μας διαψεύσει. Εάν αναζητήσουμε όμως τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων είναι βέβαιο ότι θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις και το σημαντικότερο ότι θα εμπνεύσουμε το συμπολίτη μας, τον δημοτικό υπάλληλο, τον συνομιλητή μας να μας εμπιστευθεί και να δουλέψει μαζί μας για να σπάσουμε το κέλυφος της ηττοπάθειας και να αντιστρέψουμε το κλίμα μιας μίζερης αντίληψης που θέλει το Κιλκίς μια βυθισμένη στην απραξία επαρχιακή πόλη. 

Επομένως, η αλλαγή νοοτροπίας στις συμπεριφορές και στις πρακτικές όλων μας είναι μια επιβεβλημένη ενέργεια, είναι απαίτηση της κοινωνίας, εκφραστές της οποίας είμαστε εμείς.

Αξιότιμοι κ.κ. δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι

Η ιδανική εξέλιξη στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα ήταν το σώμα να διαπνέεται από ενότητα και ομοψυχία. Στην εφηρμοσμένη πολιτική όμως οι ιδεαλιστικές προσεγγίσεις υποχωρούν μπροστά στο ρεαλισμό. Δε θα ισχυριστώ, συνεπώς, ότι με την ενότητα γεφυρώνονται οι διαφορές αντιλήψεων – που ενίοτε έχουν και ιδεολογικό περίβλημα – με την προσδοκία της ισχυροποίησης των θέσεων – αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.  Αν το δεχόμουν θα ήταν σαν να εργαλειοποιώ προς το συμφέρον της πλειοψηφικής παράταξης το κορυφαίο όργανο λήψης των αποφάσεων του Δήμου. Υποστηρίζω όμως ότι τα όπλα της πειθούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, και κατά ανάλογο τρόπο στις Κοινότητες, είναι τα επιχειρήματα και η τεκμηρίωση του αντιπολιτευτικού λόγου. Η αντιπαράθεση απόψεων θα ήταν ιδιαίτερα αντιπαραγωγική αν στηριζόταν στον αρνητισμό και σε άγονες κατευθύνσεις.

Φρονώ ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα ασκήσουν υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση εκ παραλλήλου με την υποχρέωση ελέγχου των αποφάσεων της Διοίκησης.  

Ως νέος άνθρωπος που αποστρέφεται τον παρωχημένο λόγο και την παλαιοκομματική νοοτροπία, ως νέος Δήμαρχος Κιλκίς έχω να προτείνω στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και σε κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά τη δημιουργική συμπόρευση, μέσω του δρόμου της αρετής, που είναι η συνεργασία. Σε όλες μου τις δημόσιες τοποθετήσεις μετά τις δημοτικές εκλογές, έχω προκρίνει και υπερασπίζομαι τη συνεργασία και για τα μείζονα αλλά και για τα ελάσσονα ζητήματα του Δήμου Κιλκίς. Παρέλκει να αναφερθώ στα αυτονόητα αγαθά της, εκτιμώ παρά ταύτα ότι οφείλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στον διάλογο, στην καθαρή συνεννόηση, δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις και σε συμπράξεις για να πετύχουμε πολλά περισσότερα στο Δήμο Κιλκίς. 

Η πρόσκληση για συνεργασία είναι κρυστάλλινη, ανοιχτή προς όλους και δεν παραπέμπει ούτε υποκρύπτει διγλωσσία μηνυμάτων για συνδιοίκηση, συνδιαχείριση ή εξαργύρωση γραμματίων σε δεύτερο χρόνο με ανταλλάγματα θέσεις ευθύνης.

Ο όρος της συνεργασίας από την άλλη πλευρά δεν πρέπει και να ενοχοποιείται. Το περιεχόμενο κάθε πράξης το προσδιορίζουμε εμείς στις συνέργειες που θα απαιτηθούν και εάν αυτές καρποφορήσουν βάσει καθαρών, αντικειμενικών κριτηρίων δεν πρέπει να αποκλειστεί μια πιο στενή μορφή συνεργασίας. Άξιοι και δραστήριοι άνθρωποι βρίσκονται σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και μακάρι να δουλέψουμε όλοι μας και να βγάλουμε όλη τη δημιουργικότητά μας για να δώσουμε πραγματική αξία στον τόπο μας που όλοι αγαπάμε.                

Η επόμενη τετραετία θα δουλευτεί και θα αξιοποιηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς και ελπίζω και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για υποδομές  που θα ωφελήσουν την πόλη μας, τα χωριά μας και το σύνολο των δημοτών.  

Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, την επανάκτηση του δημόσιου χώρου, την άσκηση μιας επιθετικής τουριστικής – πολιτιστικής πολιτικής, την υλοποίηση έργων πνοής στο Κιλκίς και στις κοινότητες του Δήμου μας αποτελούν συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες που φέρει την υπογραφή μας και προφανέστατα θα υλοποιήσουμε βήμα – βήμα. 

Κύρια βαρύτητα θα δοθεί σε ζητήματα οργάνωσης και βελτίωσης των επιδόσεων του διοικητικού μηχανισμού υπέρ του πολίτη, στη  χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σε έργα ανάπλασης και αισθητικής. 

Ως Δήμαρχος Κιλκίς αυτονόητα είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου μας και θα προασπίσω σθεναρά τα συμφέροντά τους.

Εύχομαι σε όλους από καρδιάς μια δημιουργική και παραγωγική θητεία προς όφελος του τόπου μας και των συνδημοτών μας με το Δήμο Κιλκίς πάντα Μπροστά σε αναπτυξιακή τροχιά.

Σας ευχαριστώ.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία