Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τεντόγλου: Χρυσός στο Μπιτγκόζ και 12αρι για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό

Must Read

Το πρώτο δωδεκάρι χάρισε στην ελληνική ομάδα ο Μίλτος Τέντογλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εθνικών ομάδων που γίνεται στο Μπιτγκόζ της Πολωνίας. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι παρότι έκανε αγχωτική εμφάνιση – που δεν συνηθίζει – κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.30 μέτρα.

Αρχικά στην πρώτη του προσπάθεια δεν πάτησε καλά και άφησε επιδεικτικά το άλμα, ενώ στο δεύτερο άλμα ήταν άκυρος. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τον αγώνα και η Ελλάδα να πάρει μόλις έναν βαθμό, ο Τέντογλουαπελευθερώθηκε στο τρίτο άλμα και εκτοξεύτηκε στο 8.30 μέτρα που είναι και ρεκόρ σταδίου (το προηγούμενο ήταν 8.24 μέτρα). Το ρεκόρ μένει σε ελληνικά χέρια αφού το είχε ο Λούης Τσάτουμας από τις 20/07/2003 μαζί με τον Γάλλο Σαλίμ Σντίρι από τις 19/06/2004.

Εκπληκτική Σπανουδάκη

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν από τα πρόσωπα της ελληνικής ομάδας που ξεχώρισαν την πρώτη ημέρα των αγώνων, αφού συμμετείχε εξίσου αποτελεσματικά σε δύο αγωνίσματα. Η σπρίντερ έτρεξε αρχικά στα 100 μ., όπου πέτυχε 11.40 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 11.42, τερμάτισε δεύτερη στη δεύτερη προκριματική σειρά και τέταρτη στο σύνολο. Η πρωταθλήτρια μας λίγο αργότερα συμμετείχε και στον προκριματικό των 200 μ. όπου πέτυχε 23.29 πλησίασε το 23.24 που είναι το ρεκόρ της από πέρυσι και έδειξε πως είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα, αφού στα τελευταία μέτρα χαλάρωσε αρκετά.

Χάλκινη η Αναγνωστοπούλου

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου ήταν μία από αυτούς που κατάφεραν να πετύχουν το απόλυτο, αφού κατέλαβε την τρίτη θέση στη δισκοβολία βελτιώνοντας δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα το φετινό της ρεκόρ. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 56,80 μ., συνέχισε με 57,12 μ., στην τρίτη της βολή σημείωσε 58,92 μ. και ξεπέρασε το 58,77 μ., με το οποίο ταξίδεψε στην Πολωνία, ενώ στην τέταρτη και τελευταία της βολή έκανε 59,02 μέτρα. Η Αναγνωστοπούλου, η οποία ήταν τρίτη και πριν δύο χρόνια στη Λιλ, πρόσφερε 10 βαθμούς στη χώρα μας. Νικήτρια στη δισκοβολία ήταν η Γερμανίδα Βιτά με 61,09 μ. και δεύτερη η Γαλλίδα Μελίνα Ρόμπερτ Μιχόν με 60,61 μέτρα.

Προκρίσεις για Δουβαλίδη, Πεσιρίδου

Ο Κώστας Δουβαλίδης και η Ελισάβετ Πεσιρίδουαμφότεροι προκρίθηκαν στον τελικό των ψηλών εμποδίων. Πρώτη χρονικά προκρίθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς των 100 μ. εμπόδια με 13.20, επίδοση που ήταν η έκτη στο σύνολο των δύο σειρών.

Πολύ καλή κούρσα έκανε ο Κώστας Δουβαλίδης που έχασε μόνο από τον Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκάρτ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο σύνολο με 13.47, επίδοση πολύ κοντά στο φετινό του 13.46, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στον τελικό της Κυριακής.

Πηγή makeleio.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία