Δεκατρία χρόνια από τον θάνατο του Σμηναγού Ηλιάκη (video)

                           mediadefaultimageskostas-iliakis
Απόγευμα Τρίτης, 23 Μαΐου 2006. Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοινώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα (12:45) «έλαβε χώρα αεροπορικό ατύχημα κατά το οποίο ένα Ελληνικό και ένα Τουρκικό αεροσκάφος συγκρούστηκαν στον αέρα, 21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Καρπάθου, εντός του FIR Αθηνών».
Δεκατρία χρόνια μετά, ελάχιστοι μάλλον γνωρίζουν πραγματικά τι ακριβώς συνέβη σ’ αυτό το “ατύχημα” στον ουρανό της Καρπάθου, εκεί που η “Αλεπού” -η μοίρα 340 του ήρωα Σμηναγού Κωστή Ηλιάκη- έχασε ένα εκλεκτό μέλος της κοινότητάς της. Ο φάκελος του Κρητικού σμηναγού Ηλιάκη έκλεισε προτού καν ανοίξει… Για όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνη την αποστολή αναγνώρισης, πολλά ακούστηκαν, αλλά η επίσημη ενημέρωση έμενε σε τυπικές αναφορές περί «ελλιπούς εκπαίδευσης του Τούρκου πιλότου».
Συγκλονιστικό βίντεο με τον ήρωα Σμηναγό
Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την εκπαίδευση του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, είχε φέρει στη δημοσιότητα η διαδικτυακή έκδοση των “Χ.Ν.”.
Πρόκειται για υλικό από την παρουσία του αείμνηστου Ηλιάκη στις Η.Π.Α. Στις 5/4/2002, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για να γίνει εκπαιδευτής στα τότε νέα F-16 Βlock 52+.
Ο Κρητικός πιλότος διακρίνεται μέσα στην ανθρωποφυγόκεντρο όπου παρέμεινε 17 ολόκληρα λεπτά κλεισμένος μέσα, έχοντας πλήρη επικοινωνία με τους εκπαιδευτές.
4 φορές έφτασε τα 9G (πίεση 9φορές το βάρος του σώματος του), άντεξε την δοκιμασία , ήρεμος όπως πάντα.
Ο αδερφός του Φίλιππος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το βίντεο αυτό είναι «αφιερωμένο και σε αυτούς που σας αποκαλούν “αντιπαραγωγικούς”. Μην στεναχωριέσαι για ότι βλέπεις από εκεί ψηλά εδώ στην γη, απλά γύρνα το κεφάλι σου αλλού, όπως έκανες πάντα… Δεν σε ξεχνάμε, μην μας ξεχάσεις…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου