Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

                                  

Κύριε Μαρκόπουλε καλησπέρα σας. Καλώς ορίσατε στο makedoniawebtv.gr


Να είστε καλά. Χαρά μου να έχω επικοινωνία μαζί σας. 


Κύριε Μαρκόπουλε, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Τσαντάκη;


Είμαι ο γιος της Ελευθερίας (Ρίτσας) Φωτιάδου και του Χαράλαμπου Θ. Μαρκόπουλου. Έχω ρίζες από την Μεγάλη Βρύση Κιλκίς και τον Ίασμο Ροδόπης. Σπούδασα Δημόσιες Σχέσεις, Ψηφιακά Μέσα και Επικοινωνία στην Καστοριά. Έχω δίπλωμα Δημοσιογραφίας από Ιδιωτική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Έχω ολοκληρώσει τις Στρατιωτικές μου Υποχρεώσεις. Εργάζομαι πάνω στο κομμάτι της Επικοινωνίας και ερασιτεχνικά της Δημοσιογραφίας. Ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό μου πάνω στον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Προσωπικότητες που θαυμάζω είναι οι: Αριστοτέλης, Ελ. Κ. Βενιζέλος, Π. Κ. Μπακογιάννης. Έχω εργαστεί ένα διάστημα της ζωής μου δίπλα στον κο. Απόστολο Τζιτζικώστα. Λόγω του μεταπτυχιακού μου εργάστηκα στην Πρεσβεία μας στην Χάγη, στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών (Ολλανδία). 6 χρόνια τώρα, μαζί με 12 λαμπερά άτομα της ηλικίας μου, διατηρώ δική μου ηλεκτρονική εφημερίδα. Αγαπώ δύο αξίες, την Ελευθερία και την Πατρίδα! Για όλα λοιπόν τα παραπάνω και άλλα τόσα, είπα ναι, οφείλω να προσπαθήσω να φέρω το κάτι καλύτερο. Για την Γενιά μου. Τα Όνειρα μας. Τους Γονείς μας! Την Πατρίδα μας και την Δημοκρατία. 


Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Κιλκίς;


Καλώς ή κακώς η ρίζα του όποιου προβλήματος στον Δήμο, κατά την γνώμη μου, είναι ότι είναι σε έκταση τεράστιος. Μπορεί κάποιοι να αρέσκονται στην ιδέα να γίνουν υπερ-δήμαρχοι άλλα πρέπει με κάποιον θεσμικό τρόπο αυτός ο Δήμος να σπάσει στα 2 ή 3. Δεν μπορεί να διοικηθεί σωστά όλη αυτή η τεράστια έκταση. Παρόμοιο πρόβλημα έχουν δεκάδες Δήμοι σε όλη την Πατρίδα μας. Επί μνημονίου και κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ το νιώσαμε στο πετσί μας, πολλά πράγματα που μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά δεν λειτουργούσαν σωστά. Είναι λοιπόν διοικητικό το ζήτημα. Και σας στεναχωρεί κάποιους, πρέπει να γίνουν 2 ή 3 οι ”Δήμοι Κιλκίς”. Σημασία έχει ο κόσμος να είναι ήρεμος και χαρούμενος και όχι ένας τάδε μελλοντικός δήμαρχος να λέει ”δείτε έχω τεράστιο δήμο, μεγάλη εξουσία, είμαι μεγαλοπαράγοντας” κλπ. Σημασία έχει ο πολίτης να νιώθει ασφαλής και ότι ικανοποιούνται τα θέλω του, τίποτα άλλο.  


Για ποιον λόγο ένας δημότης του Κιλκίς να επιλέξει τον συνδυασμό του Δημήτρη Τσαντάκη;


Ο κος Τσαντάκης είναι άξιος και ικανός άνθρωπος. Είναι ο μόνος που ξέρει καλά, πολύ καλά, την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο μόνος από τους 6. Άρα δεν θα χαθεί χρόνος με πειράματα και λάθη. Θα παράγει έργο άμεσα! 


Για ποιον λόγο να σας ψηφίσει κάποιος κ. Μαρκόπουλε; Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους υποψήφιους;


Είμαι απλό άτομο. Δεν έχω τίποτα ακραία κάλο και τίποτα ακραία κακό. Ποτέ μας πότε όμως δεν πλήγωσα και δεν τσαλάκωσα την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν τα άτομα γύρω μου. Άρα, ίσως ένας λόγος να με ψηφίσει κανείς -εκείνη/εκείνος θα το κρίνει όχι εγώ- είναι ότι έχω υψηλό το αίσθημα ευθύνης μέσα μου. Μου αρέσει να κοιτάω τον άλλο στα μάτια με καθαρό βλέμμα. Αυτό μόνο. 


Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;


Προβολή και προώθηση όλων των θετικών που έχει ο Δήμος μας προς το κοινό της ελληνικής επικράτειας, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη ευρωπαϊκή και μεσογειακή περιοχή. Το Κιλκίς πρέπει να γίνει γνωστό για όλο τα θετικά του, έχει πολλά, το ξέρω. Συνεργασίες με φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μας λείπει η εξωστρέφεια στον Δήμο. Τέλος, θέλω και μπορώ να τρέξω για το ΤΕΙ της πόλης μας. Είναι μια διαμαντόπετρα στο δαχτυλίδι του Κιλκίς και πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό. Έχω την γνώση, έχω όρεξη, πρέπει να το κάνουμε. Αξίζει! 


 Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Δημήτρης Τσαντάκης δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;


Ειλικρινά δεν με άφορα αν θα εκλεγώ ή όχι. Με ενδιαφέρει βαθιά να γίνει κάτι θετικό για τον Τόπο μας. Δεν χρειάζεται να έχω θεσμικό ρόλο σε κάποιο όργανο για να προσφέρω. Είμαι ενεργός κοινωνικά και πολιτικά πάνω από 5 χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να είμαι με κάθε εκλογικό αποτέλεσμα! Είμαι άτομο που κοιτάει μπροστά! Ακόμη και με τον ”διάολο” θα συνεργαστώ για το καλό της Πατρίδας μας. 


Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου; Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα;


Δύσκολα. Θέλει δουλειά. Υπάρχει θέληση; Νομίζω ναι… θα φανεί! Είμαι αισιόδοξος. 


Ευχαριστώ πολύ κύριε Μαρκόπουλε για την συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία


Να είστε καλά. Να είστε γεροί και δημιουργικοί. Είστε υπεροχή ομάδα! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή. 

Επιμέλεια συνέντευξης: Αραπίδης Ραφαήλ (Δημοσιογράφος, Ιδιοκτήτης makedoniawebtv.gr)

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία