Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ κα.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΟΧΟ’Ι’ΔΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR

Must Read

                                   

Κυρία Χρυσοχοΐδου καλησπέρα σας. Καλώς ορίσατε στο makedoniawebtv.g

Καλησπέρα! Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με προσκαλέσετε στο κανάλι σας.

Κυρία Χρυσοχοΐδου  , πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.  Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Τσαντάκη;

Όπως γνωρίζετε είμαι γιατρός διευθύντρια της ΩΡΛ κλινικής στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου και εργάζομαι τα τελευταία 15 χρόνια, μετά από μια μακρά διαδρομή σε διάφορα νοσοκομεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Επίσης είμαι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά δεν ήταν τυχαία. Ως πολίτης δεν ασχολήθηκα ποτέ ενεργά με την πολιτική με την έννοια να ενταχθώ σε κάποιο κόμμα, δεν ήμουν όμως ποτέ αδιάφορη. Βλέποντας την χώρα μου να παραπαίει, ένοιωσα την ανάγκη να σταματήσω να διαμαρτύρομαι για τα κακώς κείμενα του τόπου μας από τον καναπέ του σαλονιού μου και να κάνω κάτι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας κυρίως προς τους πολίτες της και έπειτα προς τους επισκέπτες της. Το επόμενο βήμα ήταν να αποφασίσω με ποιόν υποψήφιο δήμαρχο να συνταχθώ. Η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς με υποψήφιο δήμαρχο τον κο Δημήτρη Τσαντάκη είναι ο ανεξάρτητος συνδυασμός, ο οποίος αγκαλιάζει όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο για την απόφασή μου. Η ευφυΐα, η εργατικότητα και η οργανωτικότητα είναι γνωρίσματα του υποψήφιου δημάρχου κου Τσαντάκη, που με οδήγησαν τελικά στην απόφασή μου να τον εμπιστευθώ. Πιστεύω λοιπόν πως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από την πολυθρόνα μας και να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Κιλκίς;

Το Κιλκίς είναι μια πόλη με ιστορία, με φυσική ομορφιά που αξίζει και πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος. Παρόλα αυτά έχει προβλήματα μικρά και μεγάλα όπως τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τα φροντίσουμε. Ο φωτισμός των δρόμων, η ύπαρξη και λειτουργία αστικής συγκοινωνίας, οι θέσεις στάθμευσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι μερικά από αυτά που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες. Θα μιλήσω όμως ως γιατρός κάνοντας αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες, αλλά και ως γιατροί τόσο στο νοσοκομείο του Κιλκίς όσο και στα περιφερειακά ιατρεία. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι οι γιατροί με το φιλότιμό τους και την ανιδιοτέλεια στην εργασία τους προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κος Τσαντάκης έχει δείξει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του τόσο για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες όσο και για τους υπερήλικες για τους ανθρώπους που δεν είναι βάρος στην κοινωνία, αλλά τα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Για ποιον λόγο ένας δημότης του Κιλκίς να επιλέξει τον συνδυασμό του Δημήτρη Τσαντάκη;

Οι δημότες έχουν πολλούς λόγους για να επιλέξουν τον συνδυασμό του κου Τσαντάκη. Ο συνδυασμός αυτός περιλαμβάνει υποψηφίους ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων που σημαίνει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος δεν φοράει παρωπίδες. Έχει την ευφυΐα να θέσει το Δήμο Κιλκίς υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων και εντολών. Η Ενωτική δύναμη Κιλκίς είναι ένας συνδυασμός που αγκαλιάζει αξιόλογους και έντιμους υποψηφίους, οι οποίοι είναι ενεργοί επαγγελματίες και έτοιμοι να προσφέρουν στον τόπο τους χωρίς προσωπικό όφελος. 

Για ποιον λόγο να σας ψηφίσει κάποιος κ.Χρυσοχοΐδου; Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους υποψήφιους;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί δεν μου είναι εύκολο να μιλώ για τον εαυτό μου κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοί μου και οι ασθενείς μου. Προτιμώ τα έργα παρά τα λόγια. Παρόλα αυτά θα ήθελα να πω στις Κιλκισιώτισσες και του Κιλκισιώτες κοιτώντας τους στα μάτια, ότι δεν ζητώ την ψήφο τους για να λύσω τα οικονομικά μου προβλήματα, ούτε τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Είμαι ήδη Διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής και διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσα να φανώ χρήσιμη στους συμπολίτες μου αξιοποιώντας μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητάς μου.

 Όλοι γνωρίζουν ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν με καθοδηγεί κανένας πολιτικός αρχηγός. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να εκφράζω ελεύθερα και αδέσμευτα την άποψή μου. Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από την πίστη μου στο Θεό και δεν επιτρέπω σε κανένα να παίρνει αψήφιστα το μέλλον τη πατρίδας μου. Πρέπει να ξαναβρούμε ως έθνος τις αξίες μας, τα πιστεύω μας, τα ιδανικά μας. Είμαστε Έλληνες και είμαι περήφανη γι αυτό.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Όλοι οι τομείς ενός δήμου έχουν τη βαρύτητά τους. Εγώ όμως αξιοποιώντας τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου από διάφορα νοσοκομεία στα οποία έχω εργαστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα μπορούσα να συμβάλλω στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μου, ιδίως σ’ αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά. Θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του δημάρχου προκειμένου να βάλουμε ένα λιθαράκι στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας σε ευπαθείς ομάδες, αξιοποιώντας  τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ένας άλλος τομέας που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα μπορούσα ίσως να βοηθήσω είναι οι συνάνθρωποι μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται καθημερινά από την οικονομική κρίση. Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης είμαι σίγουρη ότι έχει τη θέληση τις ικανότητες και την ευαισθησία προκειμένου να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες. Φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα σε μια μέρα. Όμως πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Δημήτρης Τσαντάκης δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;

Τα μόνα κριτήρια που θέτω προκειμένου να συνεργαστώ με τον επόμενο δήμαρχο είναι η τιμιότητα και η διαφάνεια όλων των ενεργειών.

Δεν μπορώ να δεχτώ τις διακρίσεις των πολιτών σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Πρέπει να έχουμε όλοι την ίδια αντιμετώπιση από όποιο χώρο και αν προέρχεται ο καθένας.

Εγώ προσωπικά δεν ανήκω πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Θεό. Από κει και πέρα συντάσσομαι με τους έντιμους και εργατικούς συμπολίτες μου. Αυτά είναι άλλωστε και τα γνωρίσματα του Δημήτρη Τσαντάκη γι αυτό και η νίκη θα είναι δική του.

Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου; Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα;

Ως δημότης θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξουν όλα σιγά σιγά. Η πόλη μας πρέπει να γίνει και θα γίνει πιο φιλική για τους νέους, πιο υποστηρικτική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους υπερήλικες. Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών δεν πρέπει να νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι. Οι δημότες πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τα προβλήματά τους και να υπάρχει ένας δήμαρχος που να αφουγκράζεται τις ανησυχίες μας. Ο Δήμαρχος εκλέγεται από το λαό για να υπηρετεί το λαό. 

Ευχαριστώ πολύ κυρία Χρυσοχοΐδου για την συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία

Εγώ πρέπει να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε  να με προσκαλέσετε στο κανάλι σας, να ακούσετε τις απόψεις μου για τη στάση ζωής μου. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ο κόσμος να ψηφίσει ελεύθερα, με κριτήριο τον πρότερο έντιμο  βίο των υποψηφίων,  ούτως ώστε ο δήμος να πάει ένα βήμα μπροστά. 

Επιμέλεια συνέντευξης: Αραπίδης Ραφαήλ (Δημοσιογράφος, Ιδιοκτήτης makedoniawebtv.gr)

*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/5

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία