Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

                                   

Κύριε Καραγιάννη καλησπέρα σας. Καλώς ορίσατε στο makedoniawebtv.gr


– Καλώς σας βρήκα κύριε Αραπίδη. Χαιρετίζω με μεγάλη χαρά τους αναγνώστες σας !


Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;


– Η ενασχόληση με την πολιτική, δεδομένου ότι οφείλουμε να ενισχύσουμε τη γέφυρα με το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας, αποτελεί υποχρέωση μας. Και το λέω αυτό διότι όπως γνωρίζετε στην αρχαία Αθήνα, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, ήτο αδιανόητη η μη συμμετοχή στα κοινά. Μάλιστα επέσυρε και ποινή η άρνηση να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου την πατρίδα. Οι σύγχρονοι βέβαια Έλληνες υποκύπτουμε συχνά στην παγίδα της εσωστρέφειας και θεωρούμε ρετσινιά ή «μπλέξιμο» την όλη διαδικασία. Για μένα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και σε απόλυτη ταύτιση με τον Πλάτωνα σας απαντώ : «Μιά από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου». Και συμπληρώνω ότι όταν οι κατώτεροι σου εκθειάζουν τον εθνομηδενισμό τότε η ενασχόληση με την πολιτική αποτελεί χρέος και επιτακτική ανάγκη !


Για ποιον λόγο διαλέξατε την Ελεύθερη Πατρίδα για να πολιτευτείτε και όχι κάποιο άλλο κόμμα;


– Υπήρξε σταθερή και αναλοίωτη άποψη μου πως τα κόμματα της παρούσας ελληνικής Βουλής, όλα, δεν είναι ικανά να περιφρουρήσουν τη βάση του αξιακού συστήματος των Ελλήνων. Και η βάση αυτή αποτελείται από δύο συμπαγείς πυλώνες. Το Χριστό και την Πατρίδα. Προσωπικά δίπλα σε αυτά τα Ιερά εγώ τοποθετώ την ομόνοια,το πνεύμα συνεργασίας και την απουσία αρχηγίσκων. Η Ελεύθερη Πατρίδα είναι και πρεσβεύει αυτό ακριβώς. Μια παράταξη με δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς τον παραδοσιακό αρχηγό. Υπήρξε η μόνη παράταξη που εδώ και μήνες έχει έμπρακτα προσπαθήσει να ενώσει τον πατριωτικό χώρο και αγωνίζεται για του Χριστού την Πίστη την Αγία, και της Πατρίδος την Ελευθερία. Τέλος, ως κερασάκι την τούρτα όπως λέει και ο λαός, η ανθρωπογεωγραφία των μελών της παράταξης αλλά και της σύνθεσης τους ευρωψηφοδελτίου δεν αφήνει περιθώρια για αρνήσεις. Καταξιωμένα άτομα από την κοινωνία, από τη σάρκα του λαού, από τα επαγγέλματα απαρτίζουν τις τάξεις μας. Κανένας με βαρίδια, κανένας από πολιτικά τζάκια, ουδείς του οποίου το επίθετο και μόνο αποτελεί «επάγγελμα». Τέλος οι απόψεις μου στα εθνικά μας θέματα, και δη στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας εφαρμόζουν απόλυτα με τις θέσεις του κόμματος. Είμαι υπερήφανος για την επιλογή μου και ευχαριστώ γι άλλη μια φορά τη διοικούσα επιτροπή της παράταξης για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. 


Μακεδονία και συμφωνία των Πρεσπών. Πείτε μας την άποψη σας 


– Αγαπητέ κύριε Αραπίδη η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα μαύρο κεφάλαιο στη ιστορία της χώρας μας. Πρόκειται για μία προδοτική συμφωνία μέσω της οποίας παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, ενισχύει τον ήδη άκρατο αλυτρωτισμό των γειτόνων και δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική, λαογραφική, γεωγραφική και ιστορική βάση. Είναι ο πόλεμος μεταξύ ενός εθνικού κράτους όπως είναι η Ελλάδα εναντίον ενός ιδεολογικού. Προσωπικά είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής την πρωτοβουλίας πολιτών Εύβοιας για τη Μακεδονία, έχω συμμετάσχει στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα τα περιφερειακά και ως ομιλητής σε αρκετά από αυτά δύο πράγματα σας καταθέτω. Ότι δεν μπορείς στη γλώσσα σου να το ορίσεις δεν μπορείς να το οικειοποιηθείς. Η Μακεδονία μόνο στα ελληνικά ορίζεται, μόνο με τα ελληνικά ετυμολογικά εξηγείται. Και δεύτερον η συμφωνία αυτή θα ακυρωθεί και δεν θα πάψουμε ποτέ να δηλώνουμε και διαδηλώνουμε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Και αυτό είναι δέσμευση καρδιάς. Θα μπορούσα να μιλώ ώρες ατελείωτες για το ζήτημα αυτό που μας έχει πληγώσει. Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως όλα τα φαύλα επιχειρήματα της άλλης πλευράς τα έχουμε καταρρίψει, η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν αμφισβητείται, και οι υπεύθυνοι αυτής της προδοσίας θα λογοδοτήσουν ενώπιον του λαού και της δικαιοσύνης για τις πράξεις τους.


Συμφωνείτε με την πολιτική που εφαρμόζει  η Ευρωπαϊκή Ένωση;


– Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρώπη γενικότερα έχει χάσει το δρόμο της. Δε θυμίζει σε τίποτα αυτό που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της. Η συγκολλητική ουσία, το κράτος δικαίου, έχει μεταλλαχθεί σε παιχνίδι της ευρωπαϊκής ελίτ και ουδείς κάνει έστω και αυτοκριτική. Είμαστε 60 χρόνια σε ειρήνη και όμως αισθανόμαστε ανασφαλείς. Ο ευρωπαικός πολιτισμός βάλλεται μέσω του μεταναστευτικού και στην πραγματικότητα μεταλλάσσεται σε κάτι που θα είναι επικίνδυνο και μη αναστρέψιμο. Και βέβαια δε μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού από ανθρώπινες οντότητες έχουμε μετατραπεί σε αριθμητικά μεγέθη στυγνών υπολογιστικών φύλλων. Η πολιτική λοιπόν της ΕΕ πρέπει να αλλάξει, κι αυτό θα γίνει μόνο όταν επανέλθει στο δρόμο της που δεν είναι άλλος από την Ευρώπη των Εθνών και όχι των τραπεζών.


Τα τελευταία 9 χρόνια των μνημονίων η ανεργία έχει ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην βρίσκουν εργασία και να φεύγουν στο εξωτερικό. Τι έχετε να πείτε για αυτό το φαινόμενο;


Είναι λυπηρό. Τα παιδιά μας να μορφώνονται με κόπο, ιδρώτα και σημαντικό κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όταν είναι στην ηλικία, στο μορφωτικό επίπεδο και στην κατάλληλη φάση για να προσφέρουν στην Πατρίδα τότε απογοητευμένα να φεύγουν και να προσφέρουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους κάπου αλλού. Σας το λέω ευθαρσώς κύριε Αραπίδη. Αν δεν αποφασίσουμε ότι ως κράτος πρέπει να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία και αν δεν αντιληφθούμε πως αντί για κομματικούς στρατούς πρέπει να επενδύσουμε στο επιχειρείν, την καινοτομία και την ανάπτυξη με κίνητρα προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, τότε όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι θα εκδιωχθούμε από τη χώρα μας!


Είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής. Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους υποψήφιους; Πως θα πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είστε ικανός για αυτή τη θέση;


Η φωνή της Πατρίδας. Αυτό που ακούω στον ύπνο και τον ξύπνιο. Έχουμε ένα κοίνο αντιληπτικό σύστημα οι Έλληνες. Μία και μόνη «καλημέρα» είναι ικανή να μας κάνει να καταλάβουμε πως ξύπνησε ο γείτονας μας. Δεν μπορείς να εκπροσωπήσεις κάποιον και δεν γίνεται να  μιλήσεις εξ´ονόματός του αν δεν τον νιώσεις. Πείτε μου. Μπορείτε  να νιώσετε τη ντροπή για τη συμφωνία των Πρεσπών; Μπορείτε να εκφράσετε την αγωνία που έχετε αν θα βγάλετε το μήνα για σας και την οικογένειά σας; Έχετε τη δύναμη να περιγράψετε την οργή σας για τον ενδοτισμό με τον οποίο κατάφεραν εδώ και 3 δεκαετίες να ποτίσουν εμάς που το αγωνιστικό μας φρόνημα κρατά αιώνες; Αν μπορείτε τότε ξεχωρίζετε και έχει τη δύναμη μα εκπροσωπήσετε τους Έλληνες. Σας είπα. Προερχόμαστε από την κοινωνία. Έχουμε τη δουλεία μας. Έχουμε εργαζόμενους. Είμαστε εργαζόμενοι. Έχουμε ψηλά την εθνική ταυτότητα. Το παρελθόν μας το τιμούμε. Τους Αγίους και τους Ήρωες τους έχουμε για πρότυπα. Είμαστε ικανοί ναι. Μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στον εθνομηδενισμό που μας απειλεί. Αν οι συμπατριώτες μας ακούσουν την καρδιά τους και τη φωνή της Πατρίδας δε χρειάζονται κανένα να τους πείσει. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό μας ! 



Σας ευχαριστώ πολύ Κύριε Καραγιάννη . Εύχομαι καλή επιτυχία για τις ερχόμενες εκλογές


– Εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας !

Επιμέλεια συνέντευξης: Αραπίδης Ραφαήλ (Δημοσιογράφος, Ιδιοκτήτης makedoniawebtv.gr)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο Κώστα! Όταν βάζουμε μπροστά Τον Χριστό όλα θα λυθούν. Πρέπει να το καταλάβει ο Έλληνας αυτό.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία