Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΒΟΥΧΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...



Κυρία Γαβουχίδου καλησπέρα σας. Καλώς ορίσατε στο makedoniawebtv.gr


Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση!


Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

Αυτό που με ώθησε είναι η τεράστια απογοήτευση από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που στηρίζει πρόσωπα, οικογενειοκρατίες και εναποθέτει τις δυνάμεις του στην απλή αναγνωρισιμότητα και απήχηση προσώπων στον κόσμο. Κανείς πλέον δεν κοιτά την ουσία, τις προτασεις, το προγραμμα. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει πρόγραμμα, πλάνο και προτασεις. Αυτό υποτιμά τη νοημοσύνη μου ως Ελληνίδα πολίτης. Αυτή η αποτυχημένη πρακτική έχει απωθήσει τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους από την πολιτική. Είμαι άνθρωπος που πάντα αγωνίζομαι για τον Τόπο μου με ότι τρόπους μπορώ. Αποφάσισα λοιπόν να σταματήσω να αγανακτώ από τον καναπέ μου, να σταματήσω να γκρινιάζω σε συζητήσεις με φίλους και να Δράσσω! Να βγω μπροστά για το μέλλον της Ελλάδας. Να βγω μπροστά και να προσπαθήσω να εμπνεύσω τον κόσμο να μην αφήσει την τύχη του έρμαιο στα χέρια της ρητορείας και του λαϊκισμού. Να ενεργοποιήσω τον κόσμο εξηγώντας ότι το μέλλον μας εμείς οι ίδιοι το ορίζουμε, αρχίζοντας από το να απαιτεί ο κάθε ψηφοφόρος να υπάρχουν προτασεις και ουσία για να κερδίσουν την πολύτιμη ψήφο του κάθε Έλληνα πολίτη. Η ψήφος δεν χαρίζεται! 


Για ποιον λόγο διαλέξατε τους Έλληνες Ριζοσπάστες για να πολιτευτείτε και όχι κάποιο άλλο κόμμα;


Οι Έλληνες Ριζοσπάστες είναι το μόνο κόμμα που έχουμε μία πλήρη και πολύ καλά «δουλεμένη» ατζέντα – Ευρώπη! Είμαι περήφανη γι’αυτό γιατί όπως σας είπα, στην πολιτική θέλω – απαιτώ ως Ελληνίδα πολίτης να υπάρχουν σαφείς προτάσεις που να αναδεικνύουν το συμφέρον της Χώρας μας. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Σάββας Τσιτουρίδης και οι Έλληνες Ριζοσπάστες, είμαστε ένα Δίκτυο Ελλήνων που έχουμε κοινές αξίες και αρχές και ενώσαμε προτάσεις και ιδέες με αποκλειστικό γνώμονα την προαγωγή του συμφέροντος της Ελλάδας που αξίζουμε στην Ευρώπη που θέλουμε! Άλλωστε και μόνο ότι Πρόεδρος των Ελλήνων Ριζοσπαστών είναι ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ένας άνθρωπος με βαθειά γνώση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και των διεργασιών εντός αυτού, ένας άνθρωπος με ήθος και όραμα για την Ελλάδα μας, για μένα είναι μόνο τιμή μου να συστρατεύομαι μαζί του.


Μακεδονία και συμφωνία των Πρεσπών. Πείτε μας την άποψη σας 


Οι Διεθνείς διμερείς Συφωνίες των κρατών-μελών δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά φυσικά οι Έλληνες Ριζοσπάστες έχουμε θέση επ’αυτού. Η Συμφωνία έπρεπε κάποια στιγμή να επέλθει, αλλά όχι με αυτούς τους όρους. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί μόνος του και επέλεξε να παραδώσει γλώσσα και ταυτότητα διχάζοντας βαθειά τον Ελληνικό λαό και πετυχαίνοντας μία άνευ προηγούμενου διάλυση του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού. Τώρα πρέπει να δούμε προσεκτικά κατά ποσο μπορούμε να μετριάσουμε τις «ζημίες» της Συμφωνίας. Η Ιστορία θα κρίνει τον κ. Τσίπρα και την επιλογή του αυτή. 


Συμφωνείτε με την πολιτική που εφαρμόζει  η Ευρωπαϊκή Ένωση;


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε εμείς οι ίδιοι, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αν δεν μας αρέσει, είναι μόνο στο χέρι μας να το αλλάξουμε!


Τα τελευταία 9 χρόνια των μνημονίων η ανεργία έχει ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην βρίσκουν εργασία και να φεύγουν στο εξωτερικό. Τι έχετε να πείτε για αυτό το φαινόμενο;


Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που φοβάμαι θα διατηρηθεί για καιρό. Δεν είναι μόνο η κρίση των μνημονίων που ώθησε τους νέους να φύγουν από τη Χώρα μας, είναι και οι εσωτερικές δομές του Κράτους μας, η ελλειπής παιδεία και η πελατειοκρατεία που ακόμη ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Όσο οι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις εύκολες λύσεις, σε λαϊκισμούς που χαϊδεύουν πρόσκαιρα τ’αυτια και στη «λάμψη» ή απήχηση προσώπων και όχι προτάσεων τόσο θα βαθαίνει η κρίση ηθών που διαβιούμε, τόσο οι νέοι θα αναζητούν ένα καλύτερο αύριο έξω από την Ελλάδα.


Είστε υποψήφια ευρωβουλευτής. Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους υποψήφιους; Πως θα πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είστε ικανή για αυτή τη θέση;


Όλα τα χρόνια στη ζωή μου πορεύτηκα με ήθος, αξίες και αρχές που μου έμαθε η οικογένεια μου. Ο πατέρας μου  ανάμεσα στα πολλά που μου έμαθε είναι ένα πράγμα, που λέγεται «δουλειά». Ο δρόμος μου όλα τα χρόνια είναι ένας διαρκής αγώνας να κάνω το σωστό, να μορφώνομαι, να προοδεύω και να προχωράω μπροστά με χαμόγελο και αισιοδοξία. Όνειρο μου από τότε που έγινα ενεργό μέλος της κοινωνίας είναι να υπηρετώ τον Έλληνα πολίτη και το κοινό καλό της Χώρας μου. Γαλουχήθηκα μέσα στην Ελληνική Αστυνομία ως Αξιωματικός, εργάστηκα σκληρά στο χώρο της Μετανάστευσης και ακόμη ασχολούμαι με το αντικείμενο αυτό. Από όλες τις θέσεις που μου ανατέθηκαν πάντα μέλημα μου ήταν να προάγω προτασεις και θέσεις για το συμφέρον της Χώρας μας. Είδα πολλά λάθη στη διαδρομή μου. Στο βωμό της αναξιοκρατίας και πολιτικής ανέλιξης πολλές φορές είδα να θυσιάζεται το συμφέρον της Ελλάδας. Και δεν το ανέχομαι πια αυτό. Μου έκανε την ιδιαίτερη τιμή ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης να συστρατευτώ στον αγώνα των Ευρωεκλογών με τους Έλληνες Ριζοσπάστες και για μένα είναι μία ακόμη ευκαιρία να μπορέσω να εκπροσωπήσω επάξια τη Χώρα μας με γνώση, ικανότητες, προτασεις και αποφασιστικότητα.


Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Γαβουχίδου. Εύχομαι καλή επιτυχία για τις ερχόμενες εκλογές


Εγώ σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τοκ κόσμο. Σας εύχομαι κάθε τύχη και σε σας!


Επιμέλεια συνέντευξης: Αραπίδης Ραφαήλ (Δημοσιογράφος, Ιδιοκτήτης makedoniawebtv.gr)

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία