ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΡΗ ΔΗΜΟΥΤΣΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ


                                                

Είσθε υποψήφιος με την Ελεύθερη Πατρίδα. Τι πρεσβεύετε εσείς;

Όπως λέει και ο τίτλος της παρατάξεώς μας αγωνιζόμαστε να ελευθερωθεί η πατρίδα μας από τις καταπιεστικές δεσμεύσεις και να ενωθούμε όλοι με βάση τις αξίες του λαού μας που τις έχουμε απεμπολήσει ,
με δημοκρατία. χωρίς ακρότητες, γιατί στην μακραίωνη ιστορία μας όταν ομονοούσαμε μεγαλουργούσαμε, ενώ διαιρεμένοι ζούσαμε καταστροφές.


Πώς εννοείτε τις ακρότητες;

 Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω άκρα, από δεξιά και αριστερά, αυτές τις ιδεολογίες ή παρατάξεις, που ακολουθούν το τρίπτυχο διχόνοια, μίσος, βία.

 Ποιά ακριβώς είναι τα προτάγματά σας;

 α) Εθνική Κυριαρχία, β) Εθνική Παιδεία, γ) οικονομική ανασυγκρότηση στηριζόμενη σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, σε προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών, σε σημαντική μείωση του ΦΠΑ και της φορολογίας με στόχο την Κοινωνική Δικαιοσύνη, δ) αυστηρή φύλαξη των συνόρων και άμεση απέλαση των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης, ε) προσαγωγή σε δίκη των υπευθύνων για την κατάντια της χώρας μας, στ) προσπάθεια με όλα τα νόμιμα μέσα να ακυρωθεί η επαίσχυντος συμφωνία των Πρεσπών.
Περισσότερα μπορεί να δει κάποιος στην ιστοσελίδα μας eleftheripatrida.gr

Ποιός είναι ο αρχηγός;

 Γενική είναι η διαπίστωση ότι η Δημοκρατία στην χώρα μας δεν λειτουργεί. Στην ουσία έχουμε πρωθυπουργική δικτατορία, με κάθε κυβέρνηση. Γενεσιουργός αιτία είναι η αρχηγική λειτουργία των κομμάτων. Εμείς εφαρμόσαμε την συλλογική ηγεσία, από εννεαμελή Διοικούσα Επιτροπή, που αποτρέπει αυταρχισμούς, στοχοποιήσεις, εκβιασμούς και τα συνακόλουθα. Πλήρης δημοκρατία εσωκομματικά.

Είναι και άλλα κόμματα με παρεμφερείς αρχές. Γιατί δεν ενωνόσαστε;

 Καταβάλαμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για αυτό. Συντάξαμε και προτείναμε σε όλους, (εκτός από κάποια συγκεκριμένα κόμματα που δεν πληρούν τους όρους), ένα σύμφωνο εκλογικής συνεργασίας ξεκάθαρο, απλό, τίμιο, δίκαιο.

Τί έγινε μ’ αυτό;

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι έκταση έχει πάρει η επιδημία. Όλοι πριν μπουν στη συζήτηση ήθελαν προκαταβολικά να είναι αρχηγοί. Εμείς στο Σύμφωνο προτείνουμε ότι: Ως ανώτατο όργανο της συμμαχίας καθορίζεται το Συμβούλιο των Προέδρων των Κομμάτων.
Ο Προεδρεύων του Συμβουλίου, θα επιλεγεί από τους Προέδρους των συνεργαζομένων κομμάτων και θα επιδιωχθεί να είναι άτομο κοινής αποδοχής.
Άν συγκεντρώσουμε ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές, θα γίνουμε πόλος έλξεως αυτών των δυνάμεων. Ως δεύτερο βήμα θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες.

Στα ευρωπαϊκά θέματα ποιες είναι οι θέσεις σας;

 Είμαστε έντονα ευρωσκεπτικιστές, οραματιζόμαστε μια Ευρώπη ισοτίμων μελών-εθνικών κρατών, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιοπροσωπεία των λαών και όχι στη γερμανική ηγεμονική υπεροχή και όχι στη ποδηγέτηση των τραπεζιτών. Όταν με βάση το στρατηγικό μας πρόγραμμα, σταθούμε δυνατά στα πόδια μας, σε συνεννόηση με τους εταίρους, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ομαλή έξοδο, σε περίπτωση που η συμμετοχή δεν εγγυάται την ευημερία του ελληνικού λαού. Άλλωστε χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα, δεν έχει και εθνική κυριαρχία.
Θυμίζω ό,τι το βασικό επιχείρημα για να μπούμε στη τότε ΕΟΚ, ήταν ό,τι τα σύνορά μας θα είναι και ευρωπαϊκά και θα τους έχουμε αρωγούς απέναντι στον προβληματικό μας γείτονα. Επίσης οφείλουν να αναγνωρίσουν οι εταίροι μας τη γενοκτονία του Ελληνοσμού σε όλη τη Μικρά Ασία. Στον Πόντο, στη Κων/πολη και στη Σμύρνη. Να συμπαρασταθούν στα αδέλφια μας στη Βόρειο Ήπειρο και στη Κύπρο. Να απαιτήσουμε την αναγνώριση της υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ. Να εκμεταλευτούμε όλες τις δυνατότητες από τα ΕΣΠΑ και τις άλλες παροχές.

 Λίγα λόγια για τον εαυτό σας.

Είμαι αγωνιστής από καταβολής μου. Ο πατέρας μου καταγόταν από την Χειμάρα που εκεί τους λένε επαναστάτες και η μητέρα μου ήταν από τα μέρη του Κολοκοτρώνη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα στη νέα Σμύρνη, για αυτό και η ευαισθησία μου για τον κατατρεγμένο ελληνισμό.
Σπούδασα οικονομικά, είχα σε όλη την επαγγελματική μου ζωή διάφορα καταστήματα, ήμουν εκδότης για πολλά χρόνια της τοπικής εφημερίδας των Αχαρνών «Δεκέλεια» και τώρα είμαι διαχειριστής του ομώνυμου σάιτ. Έχω Πολύτεκνη οικογένεια και πιστεύω ό,τι μπορώ να βοηθήσω και την περιοχή μου, αλλά και την χώρα μου, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συζήτηση;

Τώρα ζούμε την Σταύρωση. Αλλά θαρσείτε, ακολουθεί η Ανάσταση.
Δεν είναι ανάγκη να ψηφίσετε Δημούτσο. Ψηφίστε όμως «Ελεύθερη Πατρίδα» για να ακουστούν διαφορετικές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο.


Πηγή Ελεύθερο Βήμα ΑχαρνώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου