Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δέσμευση του Βασίλη Μωυσίδη για στήριξη στο Παπάφειο Ίδρυμα

Must Read

                                      

Τα γραφεία του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Μωυσίδη, επισκέφτηκε το Δ.Σ. του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Αποφοίτων Παπαφείου Ορφανοτροφείου “ΜΕΛΙΤΕΥΣ”, θέτοντας επί τάπητος πολυσύνθετα προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία και οργάνωση του ιδρύματος.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίστηκε κατά τη συζήτηση, είναι αυτό της αποχής του κρατικού μηχανισμού από τη στήριξη, συνεισφορά και ενίσχυση του ιδρύματος, με αποτέλεσμα την ευρύτερη περιθωριοποίηση του ιδρυτικού του σκοπού και πολιτική αποξένωση του κοινωνικού του έργου.

«Η απαξίωση του ιδρύματος είναι ένα πρόβλημα, το οποίο προέρχεται από την ίδια την ελληνική πολιτεία, από τον κρατικό φορέα, ο οποίος παρουσιάζει έκδηλα σημάδια πολιτικής ολιγωρίας και ελλείμματος πολιτικής βούλησης ως προς τη διαχείριση και οργανωτική λειτουργία, αλλά και αναδιοργάνωση της δομής και του κανονισμού λειτουργίας του», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Μωυσίδης.

Καθίσταται αναγκαία λοιπόν η επιτάχυνση ενός εποικοδομητικού πολιτικού διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και την επίτευξη μιας συνεργασίας με την πολιτεία και την μέσω αυτών αφύπνιση της πολιτικής βούλησης, αλλά και κοινωνικής συνείδησης, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στην επιτυχή υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του ιδρύματος και την δυναμική επαναφορά του κοινωνικού χαρακτήρα, προσφέροντας τις κοινωνικές υπηρεσίες του στον σύγχρονο κόσμο για πολλά ακόμα χρόνια, με αυξημένο το δυναμικό των μαθητών του.

«Ως “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών” δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του ιδρύματος και είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε συντεταγμένα για να συνεχιστεί το έργο του», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία