Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του 36χρονου Λαρισαίου Γρηγόρη Λιακόπουλου στην Ελβετία (ΦΩΤΟ)

Must Read

                                                   

Η Ελβετίδα σύντροφος του αδικοχαμένου Λαρισαίου που βρέθηκε νεκρός την επομένη του Αγίου Βαλεντίνου και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στην κατάθεση της, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά…

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Μια νέα υπόθεση με Λαρισαίο μετανάστη που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην πόλη Γκραμπς της Ελβετίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια περίπτωση που μοιάζει να ‘χει πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του 31χρονου επίσης Λαρισαίου Δημήτρη Σαράντη, ο οποίος δολοφονήθηκε προ τριετίας στην Αυστρία και είχε απασχολήσει την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Πλέον η υπόθεση Σαράντη έχει φτάσει στο στάδιο της προανάκρισης.

                                              

Τώρα μία ακόμη υπόθεση με ένα θάνατο-μυστήριο Λαρισαίου που ζούσε στο εξωτερικό, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την οικογένεια του 36χρονου που ζητά να μάθει όλη την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί τους εκείνη την αποφράδα μέρα της 15ης Φεβρουαρίου του 2017. Και αυτή την υπόθεση έχει αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος Στυλιανός Σούρλας, ο οποίος δείχνει να μην πείθεται από τις εξηγήσεις των ελβετικών αρχών περί αυτοκτονίας του θανόντος. Την ίδια άποψη έχει άλλωστε και η ιατροδικαστής – τεχνική σύμβουλος της οικογένειας κ. Κατερίνα Χατζούλη…

                                         

                                          

Ο Γρηγόρης Λιακόπουλος βρέθηκε νεκρός μέρα μεσημέρι στο καθιστικό του σπιτιού του στην πόλη Γκραμπς που είναι κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με την Αυστρία. Μαχαιρωμένος και μέσα σε μία λίμνη αίματος. Τον βρήκε η Ελβετίδα σύντροφος του η οποία δήλωσε στις αρχές ότι δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα της είχε τηλεφωνήσει για να της πει ότι είχε… αυτομαχαιρωθεί! Σύμφωνα με την κατάθεση της, έσπευσε στο σπίτι του και τον βρήκε νεκρό. Τα έγγραφα όμως του ιατροδικαστικού πορίσματος δείχνουν να την διαψεύδουν, αφού αναφέρουν ότι ήταν ζωντανός κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και ότι κατέληξε μία ώρα αργότερα σε σχέση με τον ισχυρισμό της Ελβετίδας.

Ο δικηγόρος της χαροκαμένης οικογενείας καταγγέλει για ρατσιστική αντιμετώπιση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) τις ελβετικές αρχές, οι οποίες έσπευσαν να κλείσουν άρον-άρον ως αυτοκτονία την υπόθεση. Στον αγώνα που δίνει η ελληνική πλευρά για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη, καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί της.

                                                      

Το χρονικό του θανάτου του Γρηγόρη Λιακόπουλου

15 Φεβρουαρίου 2017, την επομένη του Αγίου Βαλεντίνου ο 36 χρονος Λαρισαίος Γρηγόριος Λιακόπουλος, ο οποίος ήταν Μηχανολόγος Μηχανικός και εργαζόταν στο Γκραμπς της Ελβετίας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι όπου διέμενε με την Ελβετίδα σύντροφο του.

Το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 14:55 – σύμφωνα με την Ελβετίδα σύντροφο του- τηλεφώνησε στην ίδια λέγοντας της  «το έκανα τώρα αυτό ή αυτοκτόνησα». Η σύντροφος του μεταβαίνει μετά από λίγο (15:07) στο διαμέρισμα και τον βρίσκει στο πάτωμα του καθιστικού δωματίου σε μία λίμνη αίματος. Η ίδια κατέθεσε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα όλα ήταν κλειδωμένα, ότι ο Λιακόπουλος αντιμετώπιζε οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία όμως η οικογένεια διαψεύδει κατηγορηματικά. Οι αντιφάσεις πολλές. Τα ερωτήματα αναρίθμητα και αναπάντητα. Η σωρός του αδικοχαμένου Γρηγόρη Λιακόπουλου αποτεφρώθηκε χωρίς τη συναίνεση της οικογενείας όπως ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

                                                        

Ποιος άλλος είχε κλειδιά από το διαμέρισμα και ποιον φοβόταν ο μακαρίτης Γρηγόρης Λιακόπουλος; Τι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του λίγες ημέρες πριν το θάνατο του σε τηλεφωνική επικοινωνία; Με την υπόθεση ασχολείται η εκπομπή  «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star Channel κατόπιν εκκλήσεως της οικογένειας, η οποία ζητά να μάθει την αλήθεια. Ζητά την τέφρα του Γρηγόρη Λιακόπουλου και να συλλέξει πληροφορίες από κάποιον ο οποίος μιλούσε με τον Γρηγόρη Λιακόπουλο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι Ελβετικές αρχές έκλεισαν άρον άρον τον φάκελο αποφαίνοντας ότι επρόκειτο για αυτοκτονία κόντρα στον ενδεδειγμένο τρόπο χειρισμού τέτοιων υποθέσεων.

Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Στυλιανού Σούρλα:

«Οι Ελβετικές αρχές – διαπνεόμενες από ρατσιστική συμπεριφορά έναντι των Ελλήνων- έκλεισαν μία υπόθεση κόντρα στην πάγια και διεθνώς αναγνωρισμένη θεωρία η οποία θέλει κάθε υπόθεση αυτοκτονίας να διερευνάται ως δολοφονία μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Οι παρατυπίες πολλές, τα λάθη τραγικά, η σκηνοθετημένη αυτοκτονία δεν πείθει. Γνωρίζω την αλήθεια και θα κάνω το παν για να έρθει στην επιφάνεια και να καθίσουν οι ένοχοι… στο εδώλιο προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του Γρηγόρη Λιακόπουλου.»

                                               

                                                 

                                          

                                                  

Πηγή tinealarissa.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία