ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΡΩΝΙΑ
( ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ)
Υλικά:
1 μεγάλο Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ Ζάχαρη
1 μεγάλο Αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι Εκχύλισμα βανίλιας
260 γρ Αλεύρι
1/2 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
1 [πρεζα Αλάτι
120 ml Μαρμελάδα Αρωνια
( ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ – ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΣΤΟΥ ΗΛΙΑ)
Εκτέλεση:
Σε μπολ, χτυπάτε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρίσει καλά. Προσθέτετε το αυτό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε άλλο μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε το μείγμα του αλεύρου στο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά (μην το χτυπήσετε πολύ, θα σκληρύνει η ζύμη). Τη ζυμώνετε ελαφρά, να γίνει μια μάζα.Την χωρίζετε στη μέση, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, να σκληρύνει, τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνετε περίπου 3 ταψάκια για μάφινς (των 12 μάφιν το καθένα)/.Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγετε σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού. Με κουπ πατ ή κάποιο φλιτζάνι, κόβετε κύκλους διαμέτρου 6 εκατοστών. Βάζετε κάθε κύκλο στο ταψί, στις θέσεις για μάφιν και τα πιέζετε να πάρουν ωραίο σχήμα. Μοιράζετε την μαρμελάδα αρωνια στα ταρτάκια (μην τα γεμίσετε περισσότερο από 2/3).Ψήνετε τα ταρτάκια για 15 λεπτά περίπου (μέχρι να χρυσίσουν). Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EXECUTIVE CHEF
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ