Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οκτώ χρόνια από τη φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς αστυνομικούς στου Ρέντη

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγική συμπλοκή στου Ρέντη που κόστισε την ζωή των Ειδικών Φρουρών, Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γεώργιο Σκυλογιάννη, που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Ήταν η νύχτα της πρώτης Μαρτίου του 2011, όταν μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης του οποίου κάλεσε αμέσως την αστυνομία αναφέροντας την μάρκα και των αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Τέσσερις αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό. Πάνω σε δύο μοτοσικλέτες κατάφεραν σύντομα να βρουν το ύποπτο αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και κάλεσαν το κέντρο για ενισχύσεις. Ωστόσο στον παράδρομο του Κηφισού, στο ύψος της λαχαναγοράς ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και φρέναρε απότομα. Τότε τρεις άνδρες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι, άνοιξαν πυρ κατά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δύο εκ των τεσσάρων αστυνομικών τραυματίστηκαν θανάσιμα στο κεφάλι, ενώ ο άλλος δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και ο τελευταίος στο γόνατο. Άλλοι δύο αστυνομικοί που συνέχισαν την επιχείρηση καταδίωξης δέχτηκαν πυρά στα κράνη τους, χωρίς όμως να τραυματιστούν και άλλοι τόσοι σώθηκαν από τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που συγκράτησαν τις σφαίρες.

Οι αστυνομικοί που υπέκυψαν στα τραύματά τους ήταν οι ειδικοί φρουροί Ι. Ευαγγελινέλης και Γ. Σκυλογιάννης.

Ιωάννης Ευαγγελινέλης

Γεννηθείς στο Περιστέρι έχασε τον πατέρα του σε νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βρει εργασία μόλις ολοκλήρωσε τις σχολικές του υποχρεώσεις. μολονότι είχε την επιλογή να εργαστεί στο εργοστάσιο ξυλείας, στο οποίο ήταν συνιοδιοκτήτης ο πατέρας του, αποφάσισε να τον Οκτώβριο του 2008 να καταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ. Στενοί φίλοι του αδικοχαμένου θύματος ισχυρίζονται ότι δεν μάζευε καθόλου χρήματα από το μισθό, αντίθετα θα ξόδευε όλα για να συντηρήσει την μητέρα του και την νεώτερη αδελφή του.

Γεώργιος Σκυλογιάννης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε αδέλφια του. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο, ενώ ο ίδιος εργαζόταν από μικρός ως σερβιτόρος. Το καλοκαίρι του 2009 εισήλθε στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και διατέλεσε μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Συζούσε σε ένα δυάρι με την 19χρονη αδελφή του και την 20χρονη σύντροφό του.

Το μήνυμα της ΕΛΑΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία