Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Must Read

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα...

Κυριακή 24 Μαρτίου, 2019

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η 25η Μαρτίου είναι η διπλή γιορτή της άνοιξης και του Ελληνισμού. Πανηγυρίζουμε την αναγγελία της ενανθρώπισης του Θεού,

τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καιτης ανάστασης της Ελλάδας μας. Πετάμε τα δεινά της πλάνης και ευαγγελιζόμαστε την ελευθερία των απανταχού Ελλήνων Χριστιανών. Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός αυτό, η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου να ταυτιστεί με την έναρξη της επανάστασης του 1821Η φλόγα της πίστης οδήγησε στην έκρηξη των όπλων. Συνώνυμα έγιναν η πίστη στο Θεό και στην πατρίδα με κάθε τίμημα.

Κάθε 25η Μαρτίου φέρνουμε στη μνήμη μας τα γενναία κατορθώματα των ηρώων, που με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, έδωσαν τον όρκο και πολέμησαν για να ζήσουν ελεύθεροι. Αλλιώς να πεθάνουν. 

Σύσσωμος ο Ελληνισμός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσέφερε στην επανάσταση του 1821. Από τον Πόντο ως τη Θράκη, από τη Ρωσία ως την Αγγλία, όπου χτυπούσε καρδιά Έλληνα παραμερίστηκαν προσωπικές, επαγγελματικές οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις. Η υποχρέωση και το ιερό καθήκον ήταν ένα και υπέρτατο, η ελεύθερη Ελλάδα.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στη συμμετοχή των αδελφών Κυπρίων στον απελευθερωτικό αγώνα. Όταν το 1821 ενίσχυσαν τον ναύαρχο Κανάρη με εφόδια, χρήματα και Κύπριους εθελοντές όπως είχε υποσχεθεί ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός. Στη συνέχεια η «Φάλαγγα των Κυπρίων» και ένα σύνολο περίπου 1.000 Κυπρίων μαχητών, έλαβαν μέρος σε αρκετές μάχες στην επαναστατημένη Ελλάδα.

Δεν θα πάψουμε να τιμούμε αυτόν τον Ελληνισμό και τις θυσίες του. Οι πράξεις μας πρέπει να είναι τέτοιες, ώστεκάθε φορά που η πατρίδα μας χρειάζεται, να κάνουμε πρώτοι το βήμα για να προασπίσουμε το παρόν και να διασφαλίσουμε το μέλλον της, όλοι μαζί. Ο Ελληνισμός ενωμένος πάντα σπάζει τα δεσμά της δουλείας, της όποιας δουλείας.

Κρατάμε το εθνικό μας χρέος και αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ιερούς νεκρούς του 1821.Υπόσχεση:θασταθούμε στο ύψος του Έλληνα. Είμαστε, έθνος ανάδελφο, λαός ορθόδοξος και θα είμαστε πάντοτε απέναντι στους αρνητές της ιστορίας μας. Όπλα μας η πίστη και η ελληνική παιδεία.

Η ανοιξιάτικη χαρά της διπλής γιορτής ας πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας με δύο «Χαίρε» : 

«Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου»

«Χαίρε, ώ Χαίρε Ελευθεριά»

Δημήτρης Β. Τσαντάκης

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο. Κλειστό και το 7ο Λύκειο στην Καλλιθέα καθώς μαθητές πραγματοποιούν...

Καλούνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΆΡΤΗ 23/9/2020 στις 17:30μμ στην πλατεία του ΕΥΡΩΠΟΥ ΠΑΙΟΝΊΑΣ

Όλοι θα έχετε πληροφορηθεί για το θέμα της φοίτησης παιδιών μεταναστών και προσφύγων από το Καμπ της...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Ζήτω το Έθνος – Ζήτω η Ελλάδα μας – Ζήτω οι ΕΔ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινο κήρυγμά από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο. Αφού αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία