Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρης-ΑΕΚ 2-0: Την «κατάπιε» και βλέπει Ευρώπη

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Επιβλητική εμφάνιση του Άρη επί της ΑΕΚ με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να παίρνουν τη νίκη με 2-0 για την Super League

Νίκη… Ευρώπης πανηγύρισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 2-0 μιας κακής ΑΕΚ. Οι «κίτρινοι» κυριάρχησαν στο παιχνίδι και εκτός από τα δύο γκολ, είχαν και δύο δοκάρια, ενώ η Ένωση τέλειωσε το παιχνίδι χωρίς τελική στην εστία.

Τα τέρματα του Άρη πέτυχαν οι Λάρσον και Ροζ, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι φέτος. Πλέον διεκδικεί με αξιώσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η ΑΕΚ προβλημάτισε με την εμφάνισή της.

Το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά και αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά και για τις δύο ομάδες. Ο Άρης έδειχνε πιο κινητικός, αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στην πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων στο 11’, ο Κόρχουτ έπιασε το σουτ, με τον Μπάρκα να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και εκείνη να καταλήγει στο δοκάρι.

Ο Βέλεθ σκόραρε, αλλά ο Γιουνές ήταν οφσάιντ

Στο 14’ το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα. Αν και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος αρχικά έδειξε σέντρα, στη συνέχεια ακύρωσε το γκολ, μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του. Κι αυτό επειδή ο Γιουνές ήταν οφσάιντ στη φάση και έκανε κίνηση για τη μπάλα, επηρεάζοντας τη φάση.

Παρά τον αρχικό εκνευρισμό των «κίτρινων», ήταν εκείνοι που απειλούσαν περισσότερο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να κρατήσει μπάλα, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Λιβάγια βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, με τους παίκτες του Άρη να τον κόβουν.

Στο 29’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι, όταν ο Τσόσιτς έπεσε για τάκλιν σε σουτ και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο χέρι του, όμως ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση από τον αμυντικό της Ένωσης.

Το γκολ του Λάρσον

Στο 32’ ο Άρης κατάφερε να σκοράρει, όντας καλύτερος στο παιχνίδι. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Λάρσον έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Τσόσιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα. Η Ένωση δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να γίνει απειλητική. Ο Χιμένεθ έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, με τα νεύρα να κυριαρχούν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ εμφανίστηκε ελαφρώς βελτιωμένη, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που γινόταν πιο εύκολα απειλητικός, φτάνοντας πιο εύκολα σε θέση βολής στην περιοχή του Μπάρκα. Στο 56’ ο Μπάρκας νίκησε τον Ματέο Γκαρσία σε τετ-α-τέτ, ενώ στο 59’ ο Γιουνές είχε πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ένωση είχε ένα καλό σουτ στο 64’ με τον Άλεφ, αλλά πέραν αυτού δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Κουέστα.

Γκολ… νίκης από Ροζ

Στο 69’ ο Άρης πέτυχε και δεύτερο γκολ, αγκαλιάζοντας την πρώτη του νίκη φέτος σε ντέρμπι. Όλα ξεκίνησαν από μια εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, με τον Ντιγκινί να γυρίζει για τον Ροζ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εστία του Κουέστα. Ο τερματοφύλακας του Άρη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, γεγονός που δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Μπάσα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένθ): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας (62’ Μπογέ), Λιβάγια (75’ Αλμπάνης), Πόνσε.

Πηγή newsbomb 

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία