ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΩΙΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR


Κύριες και κύριοι Καλησπέρα σας. Σήμερα έχουμε κοντά μας, τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Ζωϊδάκη.

Κύριε Ζωϊδάκη. Καλώς ορίσατε στο makedoniawebtv.gr

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για την φιλοξενία.


Μιλήστε μας λίγο για τα πρώτα σας βήματα και ποτέ καταλάβατε  για πρώτη φορά την αγάπη σας για την μουσική και την λύρα;

Η λύρα πρωτοήρθε στα χέρια μου το 1979. Η αγάπη μου για αυτήν δημιουργήθηκε από τότε που άρχισα να νιώθω τον κόσμο,αφού ό,τι είχε να κάνει με κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι μας και την οικογένειά μας είχε σχέση με την κρητική μουσική παράδοση.

Ποια ήταν η αντίδραση των γονέων σας, όταν τους είπατε ότι θα ασχοληθείτε με την μουσική;

Επειδή άρχισα να ασχολούμαι σε πολύ παιδική ηλικία με την λύρα και βλέποντας οι γονείς μου ότι μου απορροφούσε τον περισσότερο απ’τον χρόνο μου,δίνοντας μεγαλύτερη βάση σε αυτήν παρά στα γράμματα η αντίδρασή τους ήτανε αρνητική καθώς και τότε,αλλά και σήμερα ο κάθε γονιός ονειρεύεται το παιδί του επιστήμονα. Εγώ φυσικά επέλεξα την επιστήμη της λύρας, που πιστέψτε με θέλει μελέτη συνεχώς και ακατάπαυστα.


Τι σας είπαν οι γονείς σας την πρώτη φορά που ήρθαν να σας ακούσουν;

Συγκινήθηκαν!

Από όσο γνωρίζω η γυναίκα σας μένει στην Κρήτη. Ωστόσο εσείς λόγο της δουλειάς σας, ταξιδεύετε συνεχώς σε όλη την Ελλάδα. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται,είναι τόσο εύκολο όταν υπάρχει κατανόηση και πολύ υπομονή σε ένα ζευγάρι.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις εξόδους του Έλληνα σε σχέση με τα προηγούμενα 
χρόνια;

Η οικονομική κρίση έχει ακουμπήσει τα πάντα,πόσο δε την διασκέδαση που θεωρείται είδος πολυτελείας. Παρολαυτά επειδή ο Έλληνας ακόμα και τις δύσκολες εποχές αντιδρά με τον χορό και το τραγούδι,διαθέτει κάτι από το υστέρημά του για να ξεχαστεί έστω για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Που μπορούμε να σας απολαύσουμε αυτή την χρονική περίοδο;

Έως και 17 Μαρτίου στην Αθήνα στο θέατρο Broadway με την παράσταση «Η νεράιδα και το παλικάρι». Παράλληλα τις Παρασκευές έως και 15 Μαρτίου στο «Σπάγγος live» στον Πειραιά. Από 19 Μαρτίου ταξιδεύουμε με «Τη νεράιδα και το παλικάρι» έως τις 24 Μαρτίου στην Κρήτη. Και από 29 Μαρτίου ανεβαίνουμε με την θίασο στην Θεσσαλονίκη για λίγες παραστάσεις! Περισσότερα μπορώ να σας πω μετά το Πάσχα!

Για το τέλος, θα ήθελα να αφιερώσετε σε όλους εμάς τους Μακεδόνες μια μαντινάδα

Οι Κρητικοί από παλιά σε μάχες και σε αγώνες το δίνουμε το αίμα μας δίπλα στους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Ευχαριστώ πολύ κύριε Ζωϊδάκη που ήσασταν μαζί μας. Εύχομαι πάντα τα καλύτερα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου