Κανελόνια με κοτόπουλο και Νοστιμιές του Ηλία
Σαλάτα μανιταριών από την σειρά συνεργασιας με την εταιρία ΔΙΡΦΥΣ ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
Υλικά
1 κουτί κανελόνια
1 κιλό κοτόπουλο στήθος
1 βαζάκι Μεζεδάκι σαλάτα μανιταριών από την σειρά
συνεργασιας με την εταιρία ΔΙΡΦΥΣ ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία κονκασέ
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
300 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το περιεχόμενο από το βαζάκι Μεζεδάκι σαλάτα μανιταριών και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
μπεσαμελ: Βάζουμε στη κατσαρόλα μας βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά αλλά προσοχή ανακατεύοντας συνέχεια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μισή ποσότητα της τομάτας, το κοτόπουλο, τη μισή τριμμένη γραβιέρα και το τυρί κρέμα. Στο κάτω μερος του ταψιού ρίχνουμε λίγη ποσότητα τομάτας ίσα ίσα για να το καλύψουμε. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στη σειρά. Στην συνέχεια χύνουμε από πάνω την υπόλοιπη τομάτα μας και 1 φλιτζάνι γάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα απο πάνω.
Βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180C.
Καλή επιτυχία
Executive chef
Αντωνιάδης Ηλίας