Υλικά
για τη γέμιση
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 βαζακι ΜΕΖΕΔΑΚΙ σαλατα μανιταριων απο την σειρα μου ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΔΙΡΦΥΣ
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης ψητές σε κομμάτια
5 κ.σ. τυρί τριμμένο
2 αυγά
Για το φύλλο
3 φλ. αλεύρι
3 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
1/3 κ.γλ. baking powder
2 κ.σ. ξίδι
3 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Νερό 1 περίπου ποτήρι κρασιού
Εκτέλεση
για τη γέμιση
Σωτάρουμε με λίγο λάδι, το περιεχόμενο απο το βαζάκι μεζεδάκι σαλάτα μανιταριών τις ροδέλες του πράσου και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.
Ανακατεύουμε τον κιμά, το πράσο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το τυρί και τα δύο αυγά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Για το φύλλο
Βάζουμε το αλεύρι με το baking powder σε μπολ και κάνουμε λακούβα στο κέντρο.
Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξίδι και νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Μόλις γίνει, την αφήνουμε στο μπολ, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, την μια λίγο μεγαλύτερη που θα χρησιμοποιηθεί για το κάτω φύλλο.
Ανοίγουμε την μεγαλύτερη σε φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό.
Κόβουμε στη μέση έναν κύκλο και 6-7 ακτίνες γύρω-γύρω που τις αλείφουμε με μισολιωμένη μαργαρίνη και λάδι ανακατεμένα, για να γίνει το φύλλο τριφτό.
Διπλώνουμε τις ακτίνες και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε το ίδιο και στη μικρότερη μπάλα, που τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Παίρνουμε τη πρώτη μπάλα και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Καλύπτουμε με τη γέμιση.
Ανοίγουμε και το δεύτερο μικρότερο φύλλο που είναι για να καλύψουμε τη γέμιση.
Αλείφουμε με το μίγμα μαργαρίνης και λαδιού.
Ψήνουμε για 50 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EXECUTIVE CHEF
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ