Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΙΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΔΙΡΦΥΣ

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Υλικά

για τη γέμιση

500 γρ. κιμά ανάμεικτο

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 βαζακι ΜΕΖΕΔΑΚΙ σαλατα μανιταριων  απο την σειρα μου ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΔΙΡΦΥΣ

2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης ψητές σε κομμάτια

5 κ.σ. τυρί τριμμένο

2 αυγά

Για το φύλλο

3 φλ. αλεύρι 

3 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 1/2 κ.γλ. αλάτι

1/3 κ.γλ. baking powder

2 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Νερό 1 περίπου ποτήρι κρασιού

Εκτέλεση 

για τη γέμιση

Σωτάρουμε με λίγο λάδι, το περιεχόμενο απο το βαζάκι μεζεδάκι σαλάτα μανιταριών τις ροδέλες του πράσου και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.

Ανακατεύουμε τον κιμά, το πράσο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το τυρί και τα δύο αυγά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Για το φύλλο

Βάζουμε το αλεύρι με το baking powder σε μπολ και κάνουμε λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξίδι και νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Μόλις γίνει, την αφήνουμε στο μπολ, σκεπασμένη να ξεκουραστεί  για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, την μια λίγο μεγαλύτερη που θα χρησιμοποιηθεί για το κάτω φύλλο.

Ανοίγουμε την μεγαλύτερη σε φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό.

Κόβουμε στη μέση έναν κύκλο και 6-7 ακτίνες γύρω-γύρω που τις αλείφουμε με μισολιωμένη μαργαρίνη και λάδι ανακατεμένα, για να γίνει το φύλλο τριφτό.

Διπλώνουμε τις ακτίνες και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε το ίδιο και στη μικρότερη μπάλα, που τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Παίρνουμε τη πρώτη μπάλα και την ανοίγουμε σε φύλλο.

Καλύπτουμε με τη γέμιση.

Ανοίγουμε και το δεύτερο μικρότερο φύλλο που είναι για να καλύψουμε τη γέμιση.

Αλείφουμε με το μίγμα μαργαρίνης και λαδιού.

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

EXECUTIVE CHEF

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία