ΑΡΑΠΙΔΗΣ ΡΑΦΑΗΛ: ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ 71 Α/Μ ΤΑΞ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Τις τελευταίες μέρες ακούμε πολλές κριτικές από κάποιους <<έξυπνους>> σχετικά με το ατύχημα το οποίο έγινε στην άσκηση της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο πεδίο βολής του  Ασκού. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για μετάθεση διοικητών και ανώτατων στελεχών της Ταξιαρχίας για τις μπαταρίες που βραχυκύκλωσαν και για τις δύο σκηνές που κάηκαν.
Όπως σε κάθε άσκηση, έτσι και εκεί υπήρχε η περίπτωση ατυχήματος. Μπορείτε να μου πείτε τι ποινές επιβλήθηκαν για την καναδέζα που τούμπαρε πριν από 5 μήνες στην Θεσσαλονίκη και τραυματίστηκαν σοβαρά στρατιώτες; Μπορείτε να μου πείτε τι ποινές επιβλήθηκαν όταν πριν από 10 χρόνια περίπου κατά την διάρκεια εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων, στέλεχος έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε; Μπορείτε να μου πείτε τι ποινές επιβλήθηκαν για την καναδέζα που έφυγε από την πορεία της στην Χίο πριν από μερικές μέρες;
Εσείς οι ίδιοι βγαίνετε και λέτε ότι όλα αυτά ήταν ατυχήματα. Ότι κανείς δεν ήθελε να συμβούν. Πως μπορείτε τότε και ρίχνετε ευθύνες για το συγκεκριμένο συμβάν; ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΉΤΑΝ ΑΤΎΧΗΜΑ. Ένα ατύχημα όπως όλα τα άλλα. Εκτός και αν κάποιοι προσπαθείτε εσκεμμένα να δώσετε μεγάλες διαστάσεις στο συγκεκριμένο ατύχημα.

Καλώ όλους τους υπεύθυνους να κάτσουν και να σκεφτούν σοβαρά όλα αυτά που σχεδιάζουν να κάνουν. Το στράτευμα δεν είναι ούτε για πειραματισμούς ούτε για τίποτα. Ο στρατός έχει ένα συγκεκριμένο έργο και εκεί πρέπει να είναι αφοσιωμένος.

Ελπίζω να καταλάβατε αυτά που σας είπα και να μην προβείτε σε λάθος αποφάσεις


Αραπίδης Ραφαήλ ( Δημοσιογράγος, Ιδιοκτήτης www.makedoniawebtv.gr )