Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Χειροπέδες σε τρεις άνδρες για παιδική πορνογραφία

Must Read

Για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, κατηγορούνται ένας 31χρονος Μολδαβός και δύο Έλληνες, 49 και 53 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης της για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ψηφιακή έρευνα με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Από την ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι ο Μολδαβός συλληφθείς με τη χρήση 23 διαφορετικών IP διευθύνσεων, προέβαινε στη λήψη, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 264 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, ο 53χρονος, που επίσης συνελήφθη, με τη χρήση 15 διαφορετικών IP διευθύνσεων, είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 818 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ ο 49χρονος, που δεν συνελήφθη, με τη χρήση 219 ηλεκτρονικών ιχνών, είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 418 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, σε Αττική και Πελοπόννησο, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Eξωτερικός σκληρός δίσκος, πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητό τηλέφωνο, φορητό μέσο ψηφιακής αποθήκευσης, κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης και στην οικία του ενός Έλληνα κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια, για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφαλείας.

Από την επιτόπια έρευνα, που διενήργησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατά περίπτωση ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε σε αυτά του αλλοδαπού και του ενός Έλληνα, πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν άμεσα, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του δεύτερου άνδρα στην παράνομη δραστηριότητα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ στην περίπτωση του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΧΕΡΣΟ: 7 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ…

Είπα να κάνω υπομονή 4 μέρες, πριν γράψω αυτό το άρθρο για έναν και μόνο λόγο. Για...

Το σχέδιο αξιοποίησης του Λόφου Αγίου Γεωργίου

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την αξιοποίηση του Λόφου...

Θρήνος στο Κιλκίς για τους δυο νεκρούς σε τροχαίο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Κιλκίς για το θάνατο των δυο ανδρών στο τρομακτικό τροχαίο που προκλήθηκε όταν κοπάδι...

Ανατίναξαν το ATM στο Χέρσο. Απέτυχε η απόπειρα διάρρηξης

Απόπειρα διάρρηξης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3:30 στο ATM του Χέρσου. Οι ληστές παραβίασαν την πόρτα από το...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία