Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ:Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Όλβιος όστις της Ιστορίης έσχεμάθησιν διεκήρυττε ο σοφός πρόγονός μας Ευριπίδης. Διετύπωνε αυτή την άποψη διότι γνώριζε καλά πως η Ιστορία μας γνωρίζει το παρελθόν, μας διδάσκει για το παρόν και αποτελεί τον σύμβουλό μας για το μέλλον.

Η σοφή αυτή ρήση έχει διαχρονική και απόλυτη εφαρμογή στις σχέσεις της πατρίδος μας με όλους τους γείτονές της, οι οποίοι επιθετικοί, προπετείς, απαιτητικοί, φθονεροί και αδίστακτοι επιδιώκουν πάντοτε να κατακτήσουν και να μας αφαιρέσουν, εκείνα τα οποία μας ανήκουν από τα βάθη των χιλιετηρίδων. Η κατάσταση αυτή είναι διαρκής και διέρχεται διάφορες φάσεις, με διαφορετικούς εκάστοτε πρωταγωνιστές, τον ίδιο όμως πάντοτε αντικειμενικό σκοπό. Την υφαρπαγή λαφύρων και τον εξευτελισμό της πατρίδος μας. Δράστης αυτήν τη φορά η Αλβανία, με την δολοφονία των Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ελληνοαλβανικές σχέσεις

Κατά μία παράξενη συγκυρία, από την αρχαιότητα ακόμη, οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν εχθρικές. Το ανεξήγητο μίσος των Αλβανών εναντίον των Ελλήνων, έφθασε στο αποκορύφωμά του κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Πέραν της συμμετοχής τους στις ένοπλες συγκρούσεις, οι Αλβανοί χρησιμοποιήθηκαν ως ο σιδηρούς βραχίονας, με τον οποίον οιΤούρκοι έκαναν την βρώμικη δουλειά, δηλαδή καταστροφές, πυρπολήσεις χωριών, λεηλασίες περιουσιών, βασανιστήρια και εκτελέσεις προκρίτων αρματολών και κλεφτών, βιασμούς γυναικών κλπ. Κατά συνέπεια η πάσης φύσεως αντίδραση των Ελλήνων και τα συναισθήματά τους για τους Αλβανούς ήταν αναμενόμενα, δικαιολογημένα και επιβεβλημένα.  

Η κατάσταση αυτή διατηρήθηκε και στην σύγχρονη εποχή με την συμμαχία των Αλβανών και ιδιαιτέρως των αποκαλούμενων Τσάμηδων με τις δυνάμεις του Άξονα και τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον των Ελλήνων της Ηπείρου (Βορείου και ελληνικής). Κατά την περίοδο της κομμουνιστικής διακυβερνήσεως το μίσος των Αλβανών επικεντρώθηκε στους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, ως γνωστόν,υπέφεραν τα πάνδεινα.

Παρούσα κατάσταση

Η Ελλάδα είναι η χώρα που συνέβαλε περισσότερο από κάθε άλλη στην οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας τόσο με την εκπαίδευση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων εδώ Αλβανών, όσο και με την αφορολόγητη διακίνηση των οικονομιών τουςΠαρ΄όλα αυτά η αλβανική πλευρά ακολουθεί εχθρική στάση απέναντί μας. Εξακολουθεί να καταπιέζει την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου και να παραβιάζει τα δικαιώματά της κατά τρόπο απαράδεκτο. Αρπαγές περιουσιών, κατεδαφίσεις εκκλησιών, προσπάθεια περιορισμού του μεγέθους της μειονότητος, άρνηση της διδασκαλίας των ελληνικών στα μειονοτικά σχολεία, είναι ορισμένες από τις πτυχές της αλβανικής προκλητικότητας.

Στα πλαίσια της δημιουργίας της μεγάλης Αλβανίας η κυβέρνηση της χώρας διεκδικεί την περιοχή της ελληνικής Ηπείρου, που ονομάζει Τσαμουριά και απαιτεί να επιστραφούν οι περιουσίες των Τσάμηδων, οι οποίες δημεύθηκαν νομίμως από τις ελληνικές κυβερνήσεις  όταν οι κάτοχοί τους τις εγκατέλειψαν μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φεύγοντας από την Ελλάδα για να μην δικασθούν ως δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος των Ελλήνων κατά την Κατοχή. Γνωρίζουν, επίσης, ότι θέμα περιουσιών Τσάμηδων δεν υφίσταται διότι αυτό δεν είναι αντικείμενο αστικού αλλάποινικού δικαίου. 

Η Αλβανία είναι δορυφόρος της Τουρκίας και ενεργεί εναντίον της χώρας μας. Το 2009 υπογράψαμε την Συμφωνία για την Ρύθμιση της ΑΟΖ των δύο χωρών. Με βάση αυτή την Συμφωνία, το 2011, η Αλβανία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ. Όμως, όταν ήλθε στην εξουσία το κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κατήγγειλε την Συμφωνία όχι βέβαια διότι αυτή δεν ικανοποιούσε τα αλβανικά συμφέροντα αλλά, διότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Τουρκίας. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα στο θέμα αυτό.

Η κορωνίδα όμως του μίσους και των ανομολόγητων συμπλεγμάτων της Αλβανίας εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων είναι η δολοφονία του Κώστα Κατσίφα, ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη και ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό. Μετά τον Αριστοτέλη Γκούμα το 2010, ένας ακόμη Έλληνας μάρτυρας έβαψε με το αίμα του τα άγια χώματα της Β. Ηπείρου, κατά τραγική σύμπτωση ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Με μία απαράδεκτη και ανάξια όχι μόνο για Έλληνα αλλά για στοιχειωδώς αξιοπρεπή άνθρωπο η αντίδραση της κυβερνήσεως της Ελλάδας ήταν να κάνει δεκτή την άποψη της Αλβανίας ώστε να στρογγυλευθούν τα πράγματα και να πέσουν οι τόνοι. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον των διεθνών επικυρίαρχων και ιδιαιτέρως των ΗΠΑ στην περιοχή και αυτό φυσικά προσπαθεί να εξυπηρετήσει ο γηγενής πιστός δούλος τους.

Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Η Αλβανία επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ. Απέχει όμως πολύ από του να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα κριτήρια που προβλέπει η Συνθήκη της Κοπεγχάγης, προκειμένου μία χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ.Υψηλά ποσοστά διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, χειραγώγηση της δικαιοσύνης, κατάργηση της ελευθερίας του τύπου, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, οργανωμένο έγκλημα και το κυριότερο, καθεστωτική νοοτροπία κομμουνιστικού τύπου πωςόποιος καταλαμβάνει μία θέση στην Δημόσια Διοίκηση  είναι αναντικατάστατος και ισόβιος. Εάν στα παραπάνω προστεθούν οι επεκτατικές βλέψεις  εναντίον όλων των γειτόνων της, για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας και τα προβλήματα λόγω της καταπιέσεως των μειονοτήτων, η Αλβανία εξακολουθεί να αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα ταραξία των Βαλκανίων. Παρόλα αυτά η επιδίωξη των ΗΠΑ, την οποία υποστηρίζει και η ΕΕ, να αποκλεισθεί η δυνατότητα προσβάσεως της Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια, αφήνει ανοικτή τη θύρα της εισόδου και της Αλβανίας στην Ένωση, σε μεταγενέστερο φυσικό χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουμε

Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε ουτοπιστές, ούτε συναισθηματικοί ώστε να πιστεύουμε ότι η Αλβανία πρέπει να εκτιμήσει τα οφέλη τα οποία έχει αποκομίσει από την Ελλάδα και να επιδεικνύει, αν όχι φιλική, τουλάχιστον μη εχθρική συμπεριφορά απέναντί μας. Άλλωστε, στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί το συμφέρον κάθε χώρας. Η στυγνή, όμως, δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Ειδικές Δυνάμεις της  Αστυνομίας της Αλβανίας, πρέπει να αποτελέσει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανακτήσεως του ελληνικού λαού, ο οποίος θα πρέπει και στο εθνικό αυτό θέμα να επιδείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά. Να απαιτήσει τόσο από την δουλόφρονα και ενδοτική κυβέρνηση όσο και από την δημαγωγούσα αξιωματική και μη αντιπολίτευση ότι δεν ανέχεται άλλες προσβολές και υποτίμηση από την Αλβανία.

Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να περιπαίζεται από μία χώρα η οποία έχει κάνει κανόνα στις διεθνείς σχέσεις της, την αρχή της παραβιάσεως του Διεθνούς Δικαίου και της ανοχής και περιθάλψεως των εγκληματιών. Έχει υποχρέωση να στηρίξει δυναμικά την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου, ώστε να αποτρέψει την καταπίεση και τον αφανισμό της από το αλβανικό καθεστώς. Οφείλει να επισημάνει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις χώρες πως το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ισχύει ακόμη και εάν η Αλβανία δεν σεβαστεί την ελληνική μειονότητα, η μόνη επιλογή μας θα είναι η απαίτηση για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Β.Ηπείρου. Παράλληλα πρέπει να κάνουμε και επίδειξη στρατιωτικής ισχύος απέναντι στην Αλβανία με ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεωνστα σύνορα. Αυτές πέραν της προστασίας που θα παρέχουν στον πληθυσμό της Ηπείρου ο οποίος υποφέρει από τις αλβανικές συμμορίες, θα ελέγχουν το λαθρεμπόριο και κάθε παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή. Επιπλέον, θα έχουν ετοιμότητα να αποτρέπουν κάθε εκδήλωση επιθετικότητας από την πλευρά της Αλβανίας.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση όχι μόνο να καταγγείλει την δολοφονία του εθνομάρτυρα Κατσίφα στο ΝΑΤΟ, αλλά να απέχει από κάθε κοινή δραστηριότητα με την Αλβανία. Επίσης, πρέπει να μην εγκρίνει οποιαδήποτε διάθεση κονδυλίων για την Αλβανία που πιθανόν προβλέπεται στα πλαίσια της χρηματοδοτήσεως έργων υποδομής ΝΑΤΟ.

Στην ΕΕ, τέλος επιβάλλεται να απαιτήσει η Ελλάδα την επ΄ αόριστο διακοπή των διαδικασιών για τον καθορισμό ημερομηνίας ενάρξεως των συνομιλιών σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και όχι τον Ιούνιο του 2019 όπως έχει αποφασισθεί. Είναι ανεπίτρεπτο να θρηνούμε δολοφονηθέντες ήρωες εν καιρώ ειρήνης και να προσπερνάμε το γεγονός, ως να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Αποτελεί το άκρονάωτον του γραικυλισμού και της παρακμής.

Τι απολογία θα δώσει η κυβέρνηση στους τραγικούς γονείς και τις αδελφές του Κατσίφα; Ότι οι γενναίοι που αγαπούν την Ελλάδα είναι αναλώσιμοι; Οι Έλληνες εθνικιστές απορρίπτουμε με βδελυγμία μία τέτοια θέση. Δεν ανεχόμασθε αυτόν τον εκπεσμό. Τιμούμε τους ήρωες και τους μάρτυρες του Έθνους και απαιτούμε και για την περίπτωση του Κατσίφα, ως ελαχίστη υποχρέωση για να τιμηθεί η μνήμη του, να δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. 


Γεώργιος Επιτήδειος

Αντιστράτηγος ε.α

Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία