Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια ιστορία από το «βρώμικο ’89» – Ο ΣΦΑΓΕΑΣ Χαρίλαος, ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ Τεγόπουλος, τα δύο μπουκάλια ουίσκι και ο ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΣ Ανδρέας…

Must Read

Ένα περιστατικό από το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Νύχτα με πέντε φεγγάρια» δημοσιεύει σήμερα ο Βηματοδότης. Το περιστατικό έχει να κάνει με το διαβόητο «βρώμικο ’89».

Ο Βηματοδότης αναφέρει ότι το συμβάν που περιγράφει το βιβλίο έχει να κάνει με τις πιέσεις «που δεχόταν ο Χαρίλαος Φλωράκης προκειμένου να ενδώσει για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Μεταξύ αυτών που ασκούσαν έντονες πιέσεις ήταν και ο μακαρίτης εκδότης «Ελευθεροτυπίας» Κίτσος Τεγόπουλος. Ο Ανδρουλάκης ήταν παρών μέχρι κάποια στιγμή και έτσι ξέρει από πρώτο χέρι τι έγινε…».

Παρακάτω μεταφέρει από το βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη: «ήταν 9.30 το βράδυ όταν εμφανίστηκε απροειδοποίητος στο σπίτι της οδού Πυθίας στο Χαλάνδρι, όπου διέμενε ο Χαρίλαος, ο Τεγόπουλος, «εισβάλλοντας» ελαφρώς πιωμένος με μια νάιλον σακούλα γεμάτη χαρτιά, συνοδευόμενος από τον δημοσιογράφο Γεώργιο Μαύρο. «Ο Χαρίλαος πάντα το γλένταγε με το στυλ του δαιμόνιου συνεκδότη της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, αλλά τώρα άκουγε τις άναρθρες φράσεις του: ‘’Συγκάλυψη! Θα τα ρίξετε όλα –υποκριτές!- μόνο στον Κουτσόγιωργα επειδή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη; Θα βρωμίσετε το ήθος της Αριστεράς. Επί της κεφαλής σας η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς», φώναζε.

Την επόμενη μέρα ο Χαρίλαος λέει στον Ανδρουλάκη: «Μ’ έκανε άνω κάτω αυτός ο διάολος, μέχρι το ξημέρωμα. Ήπιε και δυο μπουκάλια ουίσκι. Δεν έβγαζα άκρη μ’ αυτά τα τραπεζικά ροζ παλιόχαρτα. Που πήγαμε και μπλέξαμε! Ο Μητσοτάκης, ο Τύπος, οι υπουργοί μας κι οι συνεργαζόμενοι στον ΣΥΝ, πασοκογενείς κι άλλοι, πλην Θοδωρή (Κατριβάνου), τα’ χουν στυλώσει υπέρ της παραπομπής. Κι ο Λεωνίδας την πέρασε στην ΕΑΡ. Ο Μητσοτάκης δεν θέλει βέβαια την καταδίκη του αιωνίου αντιπάλου του, αλλά προσβλέπει σε εκλογικά κέρδη από την παραπομπή του».

Ο Ανδρουλάκης του είπε: «Ο Καραμανλής, όμως, Χαρίλαε, που είχε παραπεμφθεί πριν από είκοσι πέντε χρόνια από την ΕΔΑ και το Κέντρο ψιθυρίζεται ότι δεν συμφωνεί». «Μακάρι να’ λεγε μια κουβέντα να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Όμως αυτός είναι πάντα της πισινής. Πρώτα θα αφήσει να γίνει η παραπομπή, να βγάλει το άχτι του με τον Ανδρέα που τον γέλασε στο θέμα της Προεδρίας, της Δημοκρατίας και μετά θ’ αφήσει έναν χρησμό με την αντίρρησή του. Τώρα πρέπει να πιούμε το πικρό ποτήρι», είπε.

Πηγή makeleio.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία