ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ <<ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ>> ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΟ επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014, έκανε την εξής δήλωση:

«Στην εφημερίδα ThessNews δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο "Στηρίζει η ΝΔ τον Γ. Μπουτάρη;". Θα μπορούσε δηλαδή να πει κανείς ότι ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι! Είναι γεγονός ότι η ΝΔ ουσιαστικώς εξέλεξε και τις δύο φορές στο παρελθόν τον Γ. Μπουτάρη ως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της παθητικής στάσης της στην αντιμετώπισή του, είτε με τη στήριξη προβεβλημένων στελεχών της (η πρώην ΥΠΕΞ, βουλευτής της και αδελφή του νυν προέδρου της Ντόρα Μπακογιάννη επισήμως τον στήριξε, ενώ στέλεχός της χρημάτισε και αντιδήμαρχος του Μπουτάρη) είτε με την απαράδεκτη και παθητική στάση της ως αντιπολίτευση και στις δύο θητείες του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, ο Γ. Μπουτάρης ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου χωρίς την παραμικρή αντιπολίτευση, αφού από τις 8 παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου οι 5 (Καλαφάτης, Στεργίου, Ματθαιόπουλος, Καλφακάκου, Αϊβάζογλου) άμεσα ή έμμεσα τον στηρίζουν ή δεν ασκούν την παραμικρή ουσιαστική αντιπολιτευτική δραστηριότητα.
Δυστυχώς, η προσπάθεια αφελληνισμού της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι ο πρώτιστος στόχος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της παρέας του, όπως είχαμε έντονα επισημάνει προεκλογικά, προχωρεί με ακάθεκτους ρυθμούς, με την υποστήριξη ή την ανυπαρξία όλων αυτών. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που απροκάλυπτα πλέον ο Γ. Μπουτάρης συμπεριφέρεται και λειτουργεί ως "λαγός" της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας το αξίωμά του για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη γι᾽ αυτά που πρόκειται να συμβούν (πρόταση για μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" κ.λπ.), ενώ είναι προκλητική η αδιαφορία του για μείζονος σημασίας θέματα που απασχολούν τον δημότη (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, συγκοινωνίες, εγκληματικότητα κ.λπ.).
Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση φαίνεται πως ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει για άλλη μια φορά με τις επιλογές της, άμεσα ή έμμεσα, η Νέα Δημοκρατία, προσβάλλοντας με τη στάση της τους πολίτες και τους δημότες της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για την ανατροπή αυτού του ανθελληνικού σκηνικού που έχει στηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επαναφέροντας την υπεράσπιση της ελληνικής ταυτότητας της πόλης στο προσκήνιο και σκύβοντας αποτελεσματικά στα προβλήματα των Ελλήνων κατοίκων της δίνοντας λύση τόσο σε αυτά της καθημερινότητάς του όσο και σε όσα έχουν δημιουργηθεί από τις επιλογές και τις πρακτικές των προηγουμένων δημοτικών αρχών.
Η "Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική" θα είναι παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές φιλοδοξώντας να αποτελέσει την πολιτική επιλογή όλων των πατριωτών Θεσσαλονικέων που αγωνιούν για την πόλη τους, όλων αυτών που νοιώθουν προσβεβλημένοι από τις κομματικές επιλογές που οδήγησαν στην απαξίωση της καθημερινότητάς του αλλά και στην καταστροφή της ταυτότητας της πόλης».